Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
America Latina, marea absentă la Forumul de la Davos
WhatsApp

Liderii din Argentina, Mexic și Brazilia, cele trei motoare economice ale regiunii, au refuzat să participe la Forumul Econoimic Internațional de la Davos, afirmând ca au prea multe probleme acasă. „În prezent, 18 din cele 20 de economii din regiune pierd ritmul și există o fragilitate pe piețele lor. Social, nu vorbim doar despre sărăcie, ci și despre inegalitate”, a rezumat Alicia Bárcena Ibarra, secretar executiv a Comisiei Economice pentru America Latină și Caraibe, într-o dezbatere care a avut loc, săptămâna trecută, în cadrul WEF, notează site-ul swissinfo.cf. 

În Argentina, guvernul președintelui Alberto Fernández se luptă cu cea mai mare inflație din ultimii 28 de ani și o rată a sărăcie de 30%. Datoria externă a crescut la 106.061 de milioane de dolari în ultimii patru ani și unul dintre principalii creditori din Argentina este Fondul Monetar Internațional.

În Brazilia, cea mai mare țară din regiune, cu un procent de 20,5% din populație care trăiește în sărăcie, are o datorie internă echivalentă cu 80% din PIB, ca rezultat al cheltuielilor excesive și a corupției.

Mexic este țara cu cel mai mic salariul minim din lume (900 de lei), unde peste 42% din populație trăiește în sărăcie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel