Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti - primit la MApN; ministrul Dîncu a condamnat aşa-zisele referendumuri
WhatsApp
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, l-a primit, miercuri, pe ambasadorul Ucrainei în România, Igor Prokopciuk, context în care a transmis poziţia României privind caracterul inacceptabil al deciziei Rusiei de a susţine organizarea de referendumuri în regiunile ocupate, transmite MApN.
Ambasadorul Ucrainei la Bucureşti - primit la MApN; ministrul Dîncu a condamnat aşa-zisele referendumuri

Dîncu a evidenţiat, la întâlnirea de la sediul MApN, susţinerea fermă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a statului ucrainean.

Agenda discuţiilor a vizat aspecte de actualitate şi evaluări privind războiul din Ucraina, precum şi stadiul sprijinului acordat ţării vecine în format multidimensional, incluzând ajutor umanitar, politic, diplomatic şi economic.

Ministrul a reasigurat privind implicarea deplină a României în sprijinirea Ucrainei. El a amintit sprijinul oferit celor peste 2,3 milioane de refugiaţi care au intrat pe teritoriul statului român de la declanşarea războiului, funcţionarea hub-ului umanitar de la Suceava încă din luna martie a acestui an, cât şi suportul acordat în criza exportului de cereale. 

Vezi și

Comisia Europeană propune un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, printre care şi plafonarea preţului la petrol

 

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a propus miercuri un nou pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, astfel încât "Kremlinul să plătească" pentru escaladarea conflictului în Ucraina prin 'simulacrele' de referendumuri din teritoriile ocupate, relatează Reuters şi AFP.

"Nu acceptăm simulacrele de referendumuri şi niciun fel de anexare în Ucraina şi suntem hotărâţi să facem Kremlinul să plătească pentru această escaladare suplimentară", a declarat ea presei la Bruxelles.

"Izolăm şi lovim şi mai tare economia Rusiei", a spus şefa CE.

 

Noile măsuri mai trebuie aprobate în unanimitate de cele 27 de state membre ale UE pentru a fi adoptate



Acest al optulea pachet de sancţiuni include noi interdicţii la importurile de produse ruseşti, ceea ce ar urma să ducă la o pierdere de venituri de şapte miliarde de euro suplimentare pentru Rusia, şi noi interdicţii de export pentru tehnologii cheie folosite în armată, cum ar fi componente aviatice şi electronice şi anumite substanţe chimice, a anunţat Von der Leyen.

În plus, pachetul de sancţiuni va stabili baza legală pentru o plafonare a preţului la petrolul rusesc şi le va interzice cetăţenilor din UE să facă parte din consiliile de administraţie ale companiilor ruseşti de stat, a spus ea, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel