„Titularul acelor modificări şi cel care trebuia să se ocupe de modificările la regulament este Ministerul Finanţelor. Noi aşteptăm în continuare să aflăm ce se întâmplă cu acea taxare pe care statul român trebuie să o impună OMV şi vom vedea poziţia Ministerului Finanţelor, sper eu, foarte curând. Dacă nu mă înşel, chiar din partea Comisiei de buget-finanţe s-a transmis o comunicare către minister, ar fi păcat să nu fim în stare să ne asumăm răspunderea. Dacă cineva a greşit, să spună că a greşit, din neştiinţă, din neputinţă. Motivul pentru care s-a greşit e mai puţin important, dacă nu s-a greşit, să se iasă cu argumentele şi să lămurim această controversă destul de mare din spaţiul public. Ar fi păcat să practicăm aruncatul pisicii de la unul la altul. La Partidul Naţional Liberal aceste discuţii au fost clare, aşteptăm Ministerul Finanţelor să lămurească problema fără să acuzăm pe nimeni. Ne dorim ca românii să înţeleagă care va fi următorul pas”, a precizat Gorghiu.
Ea a fost întrebată dacă s-a clarificat situaţia între PSD şi PNL pe acest subiect. Despre posibile repercursiuni în cazul în care se va constata că s-a greşit, Gorghiu a afirmat că acest lucru se va stabili la nivel guvernamental, în funcţie de concluziile Ministerului Finanţelor.
„Vrem să vedem prima dată care este concluzia ministerului şi în funcţie de acest lucru sunt sigură că la nivelul Guvernului se va lua o decizie”, a conchis Gorghiu.
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că Ministerul de Finanţe trebuie să clarifice dacă OMV Petrom va plăti taxa de solidaritate în România, precizând că acesta este iniţiatorul actului normativ asupra căruia Ministerul Energiei nu a fost informat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News