Cătălin Drulă spune că USR a mai trecut prin astfel de încercări ale PSD-ului, chiar în vremea "domniei" lui Liviu Dragnea.
"Am depus la ICCJ contestație la decizia de respingere a Alianței Dreapta Unită.Votul din BEC, la solicitarea PSD, este antidemocratic și vizează excluderea Opoziției de pe buletinul de vot. În 24 de ore, judecătorii de la Înalta Curtea de Casație și Justiție vor da verdictul. Pe umerii lor stă acum viitorul democrației. Am mai trecut printr-o încercare similară în 2019, când Liviu Dragnea a încercat să scoată USR de pe buletinul de vot. Am câștigat atunci la ICCJ. Continuăm lupta pentru o Românie modernă, în ciuda blocajelor de la PSD și PNL. România merită să scape de scumpiri, de taxe și de jaful din banii publici," scrie Cătălin Drulă pe Facebook.
Decizia de constituire a alianței a fost atacată chiar de un membru PSD. Problema ar fi una mai veche, legată de cine este îndreptățit să dețină președinția PMP.
BEC susține că avut în vedere "punctele exprimate de cei care au promovat respingerea protocolului alianţei", menţionând în decizie că "la poziţia nr. 62 din Registrul partidelor politice, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară este Cristian Diaconescu, acesta fiind cel în drept să reprezinte PMP".
"Luând în considerare că, din partea Partidului Mişcarea Populară, protocolul de constituire a alianţei electorale a fost semnat de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca, Biroul Electoral Central ia act de faptul că nici Eugen Tomac şi nici Ionuţ Simionca nu apar înscrişi în Registrul partidelor politice ca preşedinte al PMP", se mai explică în decizia BEC.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News