"În temeiul art. 26 din Legea 340/2004 republicată, s-a emis Ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de termen, a mandatului de primar, conform Legii 176/2010, Legii 340/2004, respectiv Raportului de evaluare al ANI", se arată în ordinul semnat de prefect.
Conform aceleiaşi surse, ordinul poate fi contestat la Tribunalul Argeş, în termen de 10 zile de la comunicare.
ANI a anunţat, pe 29 martie 2016, că Ionică a fost declarat în conflict de interese deoarece, în perioada exercitării mandatului de viceprimar al municipiului Piteşti dintre anii 2008 şi 2012, a participat la deliberarea şi adoptarea a două hotărâri ale Consiliului Local din data de 24 septembrie 2009, având ca obiect validarea unor protocoale încheiate între Centrul Cultural al municipiului Piteşti cu societăţi comerciale la care ginerele său este asociat şi administrator (prin validarea protocoalelor, societăţile comerciale au beneficiat de folosinţa unor spaţii puse la dispoziţie de Centrul Cultural).
Potrivit inspectorilor de integritate, Cornel Constantin Ionică a participat la deliberarea şi adoptarea unei hotărâri a CL Piteşti din data de 8 iulie 2010, în baza căreia a fost încheiat un contract de asociere între Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Piteşti şi SCD&D General Invest SRL, societate comercială la care ginerele său este asociat unic şi administrator (prin încheierea contractului de asociere, societatea comercială a beneficiat de folosinţa unor suprafeţe de teren aparţinând domeniului public în vederea exploatării neîngrădite pentru publicitate).
Raportul ANI a rămas definitiv în urma unei hotărâri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pronunţată în septembrie 2018.
Social-democratul Cornel Constantin Ionică este primar al municipiului Piteşti din anul 2016, după ce anterior a avut trei mandate de viceprimar.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News