Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alertă pe Aeroportul din Cluj! Incendiu la trenul de aterizare al unui avion. Toți pasagerii, evacuați
WhatsApp
Trenul de aterizare al unui avion a luat foc pe Aeroportul Internațional din Cluj.

Pompierii de la ISU Cluj intervin vineri seara la Aeroportul Internațional, unde a aterizat un avion la care a izbucnit un incendiu la trenul de aterizare. Potrivit ISU Cluj, incendiul a fost lichidat de către Serviciul Privat pentru Situații de Urgență.

Incendiu la trenul de aterizare al unui avion, la aeroportul din Cluj

 

La fața locului au fost dislocate echipaje ale ISU Cluj. Pasagerii sunt evacuați normal și momentan nu au nevoie de îngrijiri medicale, au transmis pompierii. Intervenția pompierilor clujeni este în derulare.

"Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forţe şi mijloace din ISU Cluj. Toţi pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale", a transmis ISU Cluj.

Potrivit boardingpass.ro, ar fi vorba despre un Boeing 737-700 al companiei Fly Egypt care zbura pe ruta Hurghada – Cluj Napoca.


Avion cu 100 de pasageri, probleme la aterizare. A fost activat „Planul Roșu“

 

Aceasta este doar cea mai recentă problemă apărută la un avion pe un aeroport din România. În urmă cu aproximativ două săptămâni, un avion cu peste 100 de pasageri, care venea de la Eindhoven, a avut marți seara probleme la trenul de aterizare. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Potrivit ISU Iași, autoritățile au fost anunțate că o aeronavă Wizz Air, care venea de la Eindhover, cu 100+6 pasageri, avea probleme la trenul de aterizare. Autoritățile au activat Planul Roșu de intervenție.

 "A fost o problemă la sistemul hidraulic al trenului de aterizare, dar piloții au reușit să rezolve situația și aeronava a aterizat cu bine", am aflat de la directorul Aeroportului, Romeo Vatră, care nu ne-a putut oferi pe moment mai multe detalii.

"Am fost anuntati despre faptul ca o aeronava Wizz Air - cursa Einhoven cu 100+6 pasageri avea probleme la trenul de aterizare. La 19:25 a fost activat Planul Rosu, iar la 19:35 aeronava a aterizat fara probleme", au transmis si reprezentatii ISU. 

Conform pompierilor din Iași, după câteva minute aeronava a aterizat fără probleme.

După alte 5 minute, planul roșu a fost dezactivat.

„O aeronavă care opera zborul Wizz Air W6 3660 de la Eindhoven la Iași pe 28 septembrie 2021 a aterizat în siguranță la destinație, aeroportul din Iași, și este supusă unor verificări tehnice din cauza unei probleme hidraulice. Wizz Air își cere scuze sincer pasagerilor pentru orice inconvenient cauzat, dar siguranța pasagerilor, a echipajului și a aeronavelor este prioritatea noastră numărul unu," este poziția oficială a reprezentanților Wizz Air. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel