Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri prezidențiale. Cătălin Ivan, plângeri penale pentru semnăturile strânse
WhatsApp
 Cătălin Ivan a depus, vineri, la Parchetul General, sesizări penale împotriva candidaților la prezidențiale față de care BEC nu a luat măsuri, cu toate că semnăturile depuse de aceștia prezentau neregularități. Totodată, prezidențiabilul ADN a sesizat Parchetul împotriva BEC pentru abuz în serviciu.
Catalin Ivan - interviu StiriDiaspora.ro

„Cătălin Ivan, candidatul ADN la Președinția României, a depus astăzi, 4 octombrie, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție sesizări penale în oglindă cu cele deja înainte de BEC împotriva tuturor contracandidaților care au beneficiat din partea instituției de un tratament preferințial în demersul de verificare în Justiție a listelor de semnături strânse pentru depunerea candidaturii. O plângere penală este îndreptată împotriva membrilor BEC cu privire la modul în care aceștia au aplicat un tratament preferențial contracandidaților în demersul de verificare a listelor de semnături strânse pentru depunerea candidaturilor”. 

În plângerea depusă la Parchet Cătălin Ivan vorbește și despre candidaturile favorizate de BEC.

„Totodată, plângerea se referă și la posibila săvârșire din partea contracandidaților favorizați de BEC a unor infracțiuni de fals și uz de fals cu ocazia depunerii candidaturii. Aceștia sunt Klaus Werner Iohannis (Președintele României), Viorica Vasilica Dăncilă (prim-ministru al Guvernului României), Theodor Paleologu, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor (deputat în Parlamentul României), Ilie-Dan Barna și Ramona-Ioana Bruynseels. Având în vedere statutul de judecători ai membrilor Biroului Electoral Central, s-a procedat și la sesizarea Consiliului Superior al Magistraturii”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Totodată, prezidențiabilul a sesizat Consiliului Superior al Magistraturii, „având în vedere statutul de judecători ai membrilor Biroului Electoral Central”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Alegerile Prezidentiale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel