Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident Târnovo. Ultimele vești despre starea românilor răniți, care au reușit să supraviețuiască
WhatsApp
Apar noi vești despre starea românilor care au reușit să supraviețuiasca accidentului care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă lângă localitatea bulgărească Veliko Târnovo. 

Trei dintre cei cinci români răniţi în accidentul rutier din Bulgaria au fost aduşi la Spitalul Floreasca din Capitală, aceştia fiind conştienţi, stabili şi cooperanţi, a declarat, sâmbătă, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Cătălin Vişean.

El a spus că aceştia au vârste cuprinse între 34 şi 54 de ani.

Potrivit secretarului de stat, urmează să fie hotărât pe ce secţii vor fi internaţi răniţii.

Cinci români au fost răniţi şi trei au murit într-un accident rutier în care a fost implicat un autocar, sâmbătă noaptea, în zona Veliko Târnovo din Bulgaria.

Patru elicoptere au fost trimise pentru a aduce răniţii români în ţară.

Accidentul de la Veliko Târnovo. Cum s-a produs



În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1,30, un autocar înmatriculat în România, la bordul căruia se aflau 25 de pasageri, dintre care şapte cetăţeni turci, iar restul români, a fost implicat într-un accident rutier în Bulgaria. Accidentul s-a produs între satul Kutsina şi Polikraishte (regiunea Veliko Târnovo).

Autocarul cu 25 de pasageri, se îndrepta spre România, venind de la Istanbul, scrie presa de la Sofia. Vehiculul s-a ciocnit cu un automobil înregistrat în Olanda, parcat pe marginea drumului. Pasagerii şi şoferul acestuia tocmai ieşiseră din maşină şi au supravieţuit.

După primele elemente analizate, se pare că șoferul turc a adormit la volan, iar nenorocirea s-a produs în momentul în care drumul a început să vireze la stânga. Șoferul a spulberat tot în calea sa până ce s-a oprit într-un copac foarte gros și înalt de pe marginea drumului. 

 

Mesajul premierului Ciucă, după accidentul de la Târnovo

 

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe familiilor românilor care şi-au pierdut viaţa în accidentul rutier petrecut în Bulgaria în noaptea de vineri spre sâmbătă şi a dat asigurări că instituţiile statului fac toate demersurile necesare pentru aducerea în ţară a celor răniţi în tragicul incident.

"M-a întristat profund vestea că mai mulţi cetăţeni români şi-au pierdut viaţa, iar alţii au fost răniţi în tragicul accident rutier care a avut loc azi noapte, în Bulgaria. Sunt alături de familiile îndoliate, le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune. La nivelul Guvernului am intervenit urgent pentru a-i ajuta pe românii răniţi şi a le asigura cea mai bună îngrijire medicală. Un elicopter SMURD şi o echipă medicală de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti - Floreasca se află deja în Bulgaria pentru a evalua şi planifica preluarea în România a celor răniţi. Alte elicoptere SMURD sunt în drum spre Bulgaria pentru a-i aduce acasă pe românii noştri", a precizat Nicolae Ciucă, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Totodată, şeful Executivului a subliniat că instituţiile statului sunt pregătite să ofere sprijin cetăţenilor săi, indiferent unde s-ar afla, şi să le asigure o cât mai bună îngrijire.

Premierul le transmite sănătate românilor răniţi în tragicul accident şi recuperare cât mai rapidă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel