Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident cumplit la un exerciţiu de paraşutare în Buzău. MApN anunță că un parașutist militar a murit
WhatsApp
Un militar a decedat, miercuri, în timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul Boboc din judeţul Buzău, informează Ministerul Apărării Naţionale.
Cosmin Constantin Scortea, parasutist militar român mort (Sursa: MApN)


Potrivit MApN, căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, din Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, şi-a pierdut viaţa în urma unui accident survenit în jurul orei 14,00, pe timpul unui exerciţiu de paraşutare pe Aerodromul din Boboc, mai exact în timpul executării manevrelor de aterizare.

Ofiţerului i-a fost acordat primul ajutor la faţa locului, însă fără rezultat, fiind constatat decesul acestuia.

"Pentru stabilirea circumstanţelor producerii accidentului a fost sesizat Parchetul Militar. De asemenea, conform procedurilor legale, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene a ordonat constituirea unei comisii interne de investigare", precizează MApN.

Căpitanul Cosmin Constantin Scorţea, în vârstă de 38 de ani, era angajat în Ministerul Apărării Naţionale din anul 2007, avea la activ 67 de salturi, fiind atestat pe tipul de paraşută BG-7M. Era căsătorit şi avea un copil.

Joi, 26 mai, la ora 8,30, vor fi organizate în unităţile militare din ţară ceremonii de comemorare a ofiţerului.

"Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată şi transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe familiei militarului căzut", arată reprezentanţii ministerului. 

Ieri, s-a petrecut un alt accident grav la Aeroclubul teritorial Mureș

 

Un elev din cadrul Aeroclubului teritorial Mureș a căzut, marți, cu parașuta, incidentul fiind cercetat de Poliție. Tânărul în vârstă de 21 de ani a fost dus la spital. Potrivit Poliției Mureș, accidentul a avut loc în jurul orei 11.45. 

„Polițiștii din cadrul Poliției Transporturi Aeriene Mureș s-au deplasat de urgență la fața locului, unde au constat faptul că cele sesizate se confirmă, tânărul fiind transportat de urgență la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, transmit reprezentanții IPJ Mureș.

În continuare, se fac verificări, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii evenimentului.

Primele informaţii arată că parașuta nu s-a deschis.

Surse din cadrul Aeroclubului Târgu Mureş au confirmat incidentul, însă inițial nu au oferit niciun fel de detalii.

Elevul, parașutist al Aeroclubului „E. Carafoli” Mureș, se afla la al 17-lea salt în cadrul cursului de obținere a licenței, a transmis ulterior Aeroclubul.

Potrivit unui comunicat al aeroclubului, tânărul „a suferit un accident ca urmare a deschiderii defectuoase a parașutei principale, luând contact dur cu solul.”

Se pare că parașuta principală și cea de rezervă s-au încurcat și s-au deschis doar parțial.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel