Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A murit Emilian Andrei, redactorul-șef al cotidianului Ziua de Constanța: „Un jurnalist serios, de cursă lungă, 'paznic de far'”
WhatsApp
Jurnalistul Emilian Andrei s-a stins astăzi din viaţă, la vârsta de 69 de ani.  Mai bine de 20 de ani el a fost redactor al ziarului Ziua de Constanța, iar în ultimii 17 ani a fost redactor şef. 
Emilian Andrei

Redacţia ziarului ZIUA de Constanţa este în doliu după dispariţia prematură a celui care a coordonat activitatea editorială a ziarului vreme de 17 ani. Un nume sonor în presa de la malul mării (și nu numai), nea Andrei, cum era cunoscut în breaslă, s-a stins fulgerător la 69 de ani.

„Aflu cu stupoare că Ziua de Constanța își ia rămas bun de la unul dintre cei mai fideli, ascultați și respectați membri ai redacției sale. Un jurnalist serios, de cursă lungă, ”paznic de far” pentru fluxurile de informație care bombardează astăzi lumea, un om cu autoritate profesională, cu mult fler și intuiție, o ”voce” în presa Dobrogei. Ce se mai poate spune? Că Emilian Andrei a lăsat un model de ziarist responsabil, asumat, că a format sute de tineri și și-a pus semnătura pe mii de articole. Dumnezeu să-l aibă în grijă! Condoleanțe familiei și colegilor!“, este mesajul prof. Aurelia Lăpușan.

„În peste 20 de ani de când ne știam și am lucrat împreună, au fost și bune și rele. De astăzi, ne rămân amintirile, ședințele de sumar (mai ales alea pe stil vechi, când încă se mai făcea presa), momentele in care am reușit sa fim cei mai buni, glumele, sfaturile, exclusivitățile, dar și discuțiile în contradictoriu si urechelile de rigoare. Ai fost o mare figură, nea Andrei (Emilian Andrei) și asa ai rămas, pana la final! Somn lin, rămâi parte din mine. Dumnezeu sa te odihnească! Condoleanțe familiei, presei constănțene și tuturor colegilor mei de la ZIUA de Constanța“, scrie jurnalista Lavinia Siclitaru despre cel alături de care a lucrat ani întregi.

Odihnă veșnică, domnule Emilian Andrei! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel