Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
300 de români au înșelat instituții publice din România și Spania cu peste 7 milioane de euro. "Săgețile" și un email, cheia succesului
WhatsApp
Procurorii DIICOT, împreună cu IGPF și IGPR efectuează percheziții în București și alte 5 județe. Peste 300 de persoane sunt acuzate că au înșelat autorități publice din România și Spania și au obținut fraudulos peste 7 milioane de euro.  
O mare bancă din Europa Centrală și de Est se retrage din România: Își vinde subsidiara către Banca Transilvania / bancomat furat din banca

Procurorii DIICOT - Structura centrală, împreună cu IGPF şi IGPR, efectuează, miercuri dimineaţa, 17 percheziţii în Bucureşti şi în cinci judeţe, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din peste 300 de persoane, specializat în săvârşirea de fraude informatice, înşelăciune şi spălare de bani.

Potrivit unor comunicate IGPR şi DIICOT, membrii grupului infracţional induceau în eroare angajaţii unor autorităţi publice din România şi din străinătate, în special din Spania, instituţii publice sau instituţii de interes public cu privire la schimbarea contului bancar în care urmau a fi efectuate plăţile aferente unor facturi neachitate, emise de către furnizorii acestora. După încasarea sumelor, acestea erau transferate în alte conturi controlate de grupare, iar mai apoi extrase prin intermediul unor "săgeţi".

În cauză se fac cercetări şi pentru spălare de bani, sumele de bani ce au făcut obiectul mecanismului de spălare fiind estimate la peste 7 milioane de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel