Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
30 de șoferi români, lovituri de 2,5 milioane de euro în Europa: Metoda prin care au sustras produse de lux din alte camioane
WhatsApp
Un grup de şoferi de camion români, care furau în zone de servicii de pe autostrăzi mărfuri din alte camioane, precum alcool şi material electronic, a fost destructurat de poliţişti europeni, au anunţat vineri Europol şi Eurojust, informează AFP.

În urma unei operaţiuni transfrontaliere întreprinse marţi şi care a vizat grupul, compus din 30 de cetăţeni români, au fost arestate 14 persoane (12 în România şi 2 în Germania). 57 de percheziții au avut loc marți, dintre care 11 în Germania și 46 în România, în județul Dâmbovița. În timpul perchezițiilor din România, polițiștii au găsit peste 100 de laptop-uri în cutii, peste 100 de parfumuri și cosmetice în ambalaje originale, precum și două camioane cu îmbrăcăminte și încălțăminte de marcă.

"Grupul este suspectat de furturi în zone de servicii de pe autostrăzi, amenajate pentru transportatorii de marfă de-a lungul principalelor axe rutiere între România, Franţa şi Germania", a anunţat într-un comunicat agenţia europeană a poliţiei Europol.

30 de șoferi români, lovituri de 2,5 milioane de euro în Europa

 

Grupul funcţiona într-un mod rapid şi foarte mobil, ţintind în special camioanele ce staţionau şi care transportau produse de lux, precum parfumuri, cosmetice, alcool şi mici aparate electronice.

G Ad:

Mărfurile furate au fost estimate la circa 2,5 milioane de euro, potrivit Europol.

Şoferii erau angajaţi cu acte în regulă în transportul rutier, fapt pe care ei îl foloseau ca alibi pentru deplasări regulate prin Europa, scrie Agerpres.

Odată sosiţi în spaţii de servicii de pe autostradă preselecţionate, în Franţa şi în Germania, şoferii deschideau prelatele camioanelor ce staţionau şi furau mărfuri, înainte de a se întoarce în România.

Produsele erau apoi "vândute rapid prin circuite comerciale ilegale", a precizat Eurojust, agenţia europeană pentru cooperare judiciară.

Drone ale forţelor de ordine franceze au permis localizarea suspecţilor, iar poliţişti francezi şi germani au fost trimişi în România pentru a desfăşura operaţiunea, coordonată de Europol şi Eurojust, instituţii cu sediul la Haga, în Ţările de Jos.

Șoferi români exploatați, ținuți în condiții execrabile

 

Între tmp, în Italia, sute de șoferi români au fost exploatați de patroni: „Obligați să stea permanent în cabine, condiții igienice precare, fără asigurări“.

În dimineața zilei de 24 noiembrie, s-a încheiat o activitate complexă de investigație, dirijată de Procuratura din Piacenza și desfășurată de Poliția de Stat. Datorită agenților de la poliția rutieră din Massa Carrara, Piacenza și Pontremoli, a fost demascată o organizație criminală complexă, care se ocupa cu exploatarea șoferilor de camion, de naționalitate română.

Faptele se referă la aproximativ o sută de șoferi care, sub amenințarea concedierii, au fost forțați să trăiască într-un fel de tabără improvizată, fără facilități sanitare, amenajată într-o curte folosită de una dintre cele mai mari companii de transport rutier de mărfuri din Piacenza, chiar și în timpul perioadelor de odihnă.

Citește mai departe: Italia. Sute de șoferi români, exploatați de patroni: „Obligați să stea permanent în cabine, condiții igienice precare, fără asigurări“

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Știri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCBusiness.ro
27 ian 2022, 22:40
DefenseRomania.ro
27 ian 2022, 19:12
DCNews.ro
28 ian 2022, 00:05
DCMedical.ro
27 ian 2022, 19:12
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09
Spectacola.ro
27 ian 2022, 13:09