Publicitate
Sunt state care acceptă orice ajutor de oriunde vine. În Alabama, de exemplu, de mâine, 15 medici români îi învață pe medicii americani cum să facă față pandemiei.
Pe plajă, la piscină, în parcuri sau pe stradă. Distanţarea socială este doar o amintire îndepărtată.
Umăr la umăr, americanii au petrecut aşa cum ştiu ei mai bine. Fără măşti şi fără limite.
În Daytona Beach, Florida, circulaţia a fost blocată după ce un individ s-a apucat să arunce bani din maşină. S-a iscat şi un schimb de focuri în care un om a murit şi alţi şase au fost răniţi.
„Am fost impresionat de modul în care poliţiştii, ajutoarele de şerif şi salvamarii au lucrat împreună pentru a restabili calmul, în ceea ce putea deveni un incident într-adevăr haotic”, a spus Mike Chitwood, şerif, potrivit Observator.
Relaxarea timpurie a americanilor nu este lipsită de consecinţe. Noi focare au fost raportate după petreceri similare care au avut loc cu două săptămâni în urmă. De Ziua Mamei. În Arkansas, se vorbeşte deja despre al doilea val epidemic. 160 de cazuri noi au fost raportate numai în acest weekend.
„Sunt evenimente cu înalt risc de infectare. Atunci când oamenii se adună, natura acestui virus face ca răspândirea să aibă loc chiar dacă vorbim despre persoane asimptomatice”, a declarat Deborah Birx, coordonatorul celulei COVID-19.
Situaţia este critică şi în Alabama. În ultimele două săptămâni, rata infectărilor a crescut cu 50 la sută. 15 cadre medicale militare au plecat astăzi, din România, pentru a oferi sprijin medicilor de acolo.
„În numele preşedintelui Trump şi al poporului american este o onoare să fiu, astăzi, aici şi vă mulţumesc tuturor pentru actul de curaj. Echipa CBRN va folosi experienţa pe care a câştigat-o în oraşele din România, în decontaminarea personalului şi echipamentelor, şi o va împărtăşi cu Garda Naţională a statului Alabama”, a spus Adrian Zuckerman, ambasadorul SUA în România.
Ca să evite un nou val epidemic, Spania şi Italia recrutează zeci de mii de asistenţi de supraveghere, care se vor asigura că oamenii respectă regulile. În weekend, scene identice cu cele din Statele Unite au fost surprinse în mai multe oraşe italiene.
În Madrid şi Barcelona, de astăzi s-au redeschis terasele şi piscinele. Patronii sunt, însă, obligaţi să primească cel mult jumătate din capacitatea maximă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News