Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zi de naștere cu 'surprize': Un restaurant din Spania a taxat sărbătoritul cu cinci euro pentru a-i păstra tortul în frigider
WhatsApp
Un restaurant din Spania a stârnit furie după ce a impus o taxă de 5 euro pentru păstrarea unui tort adus de un client.
Foto: ILUSTRATIV / Sursa: freepik.com

Un restaurant din Valencia a generat controverse în rândul spaniolilor după ce a impus o taxă de cinci euro pentru păstrarea tortului adus de un client, în contextul unei consumații de 300 de euro cu ocazia unei zile de naștere. Incidentul a fost adus în atenția publicului de influencerul valencian Jesús Camarero, cunoscut sub numele de @SoyCamarero, care a lansat o dezbatere pe rețelele de socializare despre politica restaurantelor privind acceptarea produselor externe.

”Cei cinci euro sunt pentru depozitare, tacâmuri....” 

 

Nemulțumit de taxa suplimentară, clientul a lăsat o recenzie negativă, criticând această practică. În răspuns, proprietarul restaurantului a explicat că cei 5 euro acoperă costurile pentru depozitarea tortului, utilizarea tacâmurilor și a farfuriilor, și compensează pierderile generate de neacceptarea unui desert din restaurant.

„Am fost acolo pentru a-mi sărbători ziua de naștere și i-am rugat să îmi păstreze la frigider tortul adus de noi. Personalul mi-a perceput o taxă suplimentară de 5 € pentru a-l păstra, după ce am cheltuit 300 € pe masă. Cred că acesta este un detaliu neplăcut.”

„Cei cinci euro sunt pentru depozitare și pentru utilizarea tacâmurilor și a farfuriilor, precum și pentru faptul că nu ați consumat niciun desert din restaurant. Nu puteam accepta produse din exterior. După o cină întreagă, este destul de neplăcut să te concentrezi doar pe acest aspect fără a lua în considerare restul mâncării și serviciului. Numai bine.”, i-a răspuns proprietarul restaurantului. 

 

Ce spun spaniolii. ”Ce loc de prost gust!”

 

„Ca și client, nu aș duce un tort la un restaurant în care nu am mai fost și nu îl cunosc. Dar dacă aș face-o, aș înțelege că răcirea tortului în frigider și curățarea tacâmurilor și a farfuriilor nu sunt lucruri gratuite, ci implică costuri de electricitate și muncă. Aceste lucruri ar trebui să fie discutate înainte de a lua o decizie. Nu poți să te consideri un gentleman doar pentru că ai cheltuit 300 € (între câte persoane? Pentru că dacă sunt zece...).”

„Pe deserturile restaurantului scrie 'felicitări...'?? Nu mi-au perceput niciodată taxe pentru păstrarea și împrumutarea farfuriilor pentru tort. Dacă ar face asta, după ce am plătit pentru cină/prânz, nici măcar nu aș mai reveni acolo nici pentru un cafea. Ce loc de prost gust!”

„Proprietarul are dreptate.”

„Fără nicio îndoială, sunt de partea proprietarului. Cel care a scris acea recenzie merită să nu fie acceptat pentru rezervări în niciun alt restaurant. Să sărbătorească acasă. Cu siguranță îi va ieși mai 'ieftin'.”

„De data aceasta, sunt de partea clientului. Recent, un restaurant ne-a păstrat un tort și ni l-a servit la desert, fără să facă vreo obiecție sau să arate nemulțumire.”

„Dacă au fost două persoane la cină și au cheltuit 60 de euro, atunci ar fi acceptabil să se perceapă taxa pentru tort. Dar dacă au cheltuit 300 de euro, atunci taxa este exagerată din partea restaurantului.”

„Este un gest de prost gust. Având în vedere că au cheltuit 300 €, nu cred că au adus tortul pentru a economisi bani. Probabil că era un tort special, cu un anumit gust sau decor care nu era disponibil la restaurant.”

„În acest caz, sunt de partea restaurantului. În principiu, nu ar trebui să accepte produse din alte locuri, deoarece este o pierdere pentru ei. Așadar, înțeleg că percep un supliment.”

„Ce rigiditate! Dacă nu îți convine, sărbătorește acasă.”

„În restaurantele noastre, informăm clienții că, dacă aduc un tort, se va percepe o taxă de 2,5 € per persoană pentru serviciu. Dacă comandă tortul de la noi, prețul este de 6 € pe porție. Este similar cu aducerea pâinii sau a unui antreu. Sunt de acord cu perceperea unei taxe suplimentare pentru serviciu.”

----------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din SPANIA, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link:

-> https://chat.whatsapp.com/GS0fhMGHpuhLxn63v90nS4

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel