Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de muncitori români înșelați: Plăteau ilegal câte 7.000 de euro subcontractorilor pentru a se angaja în Germania, la Tonnies
WhatsApp
Compania de procesare a cărnii Tonnies, din Germania, conlucrează cu detectivii pentru a stopa fenomenul companiilor de recrutare corupte. Unii subcontractori ar fi acționat și în România, unde mai mulți români ar fi plătit până la 7.000 de euro pentru a putea fi plasați în abatoarele Tonnies.
Foto ILUSTRATIV

Tönnies a declarat război subcontractorilor corupți. O agenție de detectivi de afaceri din Köln a identificat 18 suspecți, iar o primă plângere a fost depusă la procuratură.

Suspecții sunt albanezi, macedoneni, români și turci care se pare că s-au specializat în atragerea de persoane din Europa de Sud-Est în Germania ca muncitori și în jefuirea lor. Este vorba despre fraudă organizată, fraudă de credit și abuzul de sisteme sociale.

Potrivit unor surse citate de presa germană, suspecții ar fi falsificat statele de plată și le-ar fi folosit pentru a face împrumuturi online.

Este, de asemenea, un delict faptul că subcontractanții cer până la 7.000 de euro familiilor din România pentru a veni să lucreze aici. Aceasta este o înșelăciune, potrivit agenției de detectivi economici.

În medie, un subcontractant corupt ar aduce aproximativ 60 de persoane în districtul Gütersloh. Este vorba de mai multe sume de 100.000 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel