Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de elevi români, pasageri într-un autobuz școlar, în pericol. Șoferul, care a urcat băut la volan, avea o alcoolemie uriașă
WhatsApp
Șoferul unui autobuz școlar, plin cu elevi a fost prins de polițiști băut la volan, într-o localitate din județul Bacău. Bărbatul avea o alcoolemie de aproape 1 la mie.     

Bărbatul în vârstă de 48 de ani se ocupa de transportul elevilor din localitățile Colonești și Răchitoasa, din județul Bacău. Odată cu reînceperea școlii, polițiștii s-au gândit să tragă pe dreapta și microbuzul care transporta copii la ore.

Șoferului i s-a cerut să sufle în etilotest, moment în care agenții au constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere și i-au deschis bărbatului un dosar penal pentru refuzul de a i se preleva probe biologice.

 

Un alt șofer inconștient a pus în pericol viața pasagerilor din autobuz. Bărbatul a spulberat barierele de la o trecere la nivel cu calea ferată

 

Un alt șofer inconștient de autobuz a fost la un pas să provoace o tragedie, în luna octombrie. Gestul bărbatului a fost surprins astăzi, 26 octombrie 2021, la ora 14.15, de camerele de luat vederi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 45+200, situată între stațiile Crivina – Brazi, județul PRAHOVA.

Deși semnalele de avertizare sunt în funcțiune, iar brațele barierei în mișcare, șoferul forțează traversarea și rupe brațele barierei, punând astfel în pericol nu doar propria viață, ci și viețile pasagerilor. Imaginile au fost transmise și reprezentanților Poliției pentru identificarea conducătorului auto. Polițiștii reamintesc participanților la trafic importanță respectării semnalizării la trecerile la nivel cu calea ferată, deoarece o astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă!

Oficialii CFR susțin că o astfel de inconştienţă pune în pericol nu doar vieţile conducătorilor auto, ci şi vieţile celor pe care îi transportă! ”O astfel de inconştienţă poate pune în pericol şi vieţile celorlalţi participanţi la traficul rutier, feroviar sau, chiar și al pietonilor! O astfel de inconştienţă atrage după sine timp pierdut în trafic, fie că vorbim de cel rutier sau cel feroviar! O astfel de inconştienţă produce pagube materiale sistemului feroviar!Deşi compania CFR SA a luat toate măsurile de siguranţă la această trecere la nivel atât pentru pentru traficul rutier, cât şi pentru cel feroviar, fiind montate inclusiv camere video, inconştienţa unor conducători auto este greu de imaginat şi de acceptat!”, au spus, la acea vreme, reprezentanții CFR!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel