Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Von der Leyen către eurodeputata Manon Aubry: 'Trimiteţi facturile la Moscova'
WhatsApp
Eurodeputata franceză de stânga radicală Manon Aubry a criticat miercuri, la Strasbourg, Uniunea Europeană pentru creşterea preţului energiei, însă preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a replicat, invitând-o pe politiciana franceză să trimită ''facturile la Moscova'', transmite AFP.

În timpul dezbaterii ce a urmat discursului anual privind starea Uniunii Europene, prezentat de şefa executivului comunitar, Manon Aubry, membră a partidului Franţa Nesupusă, s-a referit în intervenţia sa la facturile energetice mari plătite de cetăţeni.

''Factura lui Gilles, care a constatat că energia sa electrică a crescut cu 113 euro pe lună şi nu ştie dacă va putea plăti încălzirea la iarnă, cea a lui Grégoire, cu 2.300 euro factura la gaz pentru şase luni, cea a Brigittei care se întreabă dacă va trebui să nu mai mănânce în această iarnă sau să nu mai aprindă lumina în această iarnă.

Sunt milioane de oameni în cazul lor. Această criză nu este doar rezultatul războiului teribil din Ucraina şi al şantajului odios făcut de Vladimir Putin, ea este şi produsul unui sistem economic ale cărui fisuri sunteţi astăzi obligată să le recunoaşteţi'', a acuzat ea.

Ursula von der Leyen a ripostat

 

''Doamnă Aubry, facturile pe care ni le-aţi arătat, da, sunt 'insuportabile', este adevărat. Dar ştiţi ce? Trimiteţi aceste facturi la Moscova, acolo se află vinovatul'', a declarat şefa executivului UE, care a prezentat miercuri propuneri pentru a limita creşterea preţului gazului şi energiei electrice în UE.

Vezi și

Prima Doamnă a Ucrainei va fi invitată de onoare la discursul preşedintei CE despre starea Uniunii Europene

 

Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, va fi invitată de onoare la discursul de miercuri despre starea Uniunii Europene, a anunţat marţi pe Twitter preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, potrivit Reuters.

"Curajul poporului ucrainean a impresionat şi inspirat lumea. Europa va fi alături de voi în fiecare pas al acestui drum", a afirmat ea.

În discursul său despre starea Uniunii Europene pe care îl va susţine în plenul PE la Strasbourg, Ursula von der Leyen ar urma să prezinte impactul activităţii Comisiei Europene din ultimul an şi planurile sale viitoare, în special în ceea ce priveşte solidaritatea UE cu Ucraina, sancţiunile împotriva Rusiei, măsurile de asigurare a aprovizionării cu energie a UE şi de reducere a dependenţei sale de combustibilii fosili din Rusia, precum şi actualele creşteri ale preţurilor la energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel