Potrivit unui studiu recent, realizat de cercetători olandezi, vitamina K este vitală în lupta împotriva Covid-19.
Pacienţii care au murit sau care au fost internaţi la Terapie Intensivă cu noul coronavirus aveau deficienţe de vitamina K. Şi tocmai schimbarea dietei ar putea fi o parte a răspunsului la combaterea acestei epidemii.
Vitamina K se găseşte în ouă, spanac şi în brânza cu mucegai.
„Se stochează, de aceea este destul de greu ca să ajungem să facem carenţe serioase de vitamina K. Însă, este important să ne asigurăm un aport optim de vitamina K pentru că ea are multiple funcţii foarte importante pentru organism. Funcţia de coagulare este implicată în coagularea sângelui şi de aceea în sistemul cardiovascular are foartă multă importanţă. Vitamina K se găseşte în plante şi în produse de origine animală, ouăle, produsele lactate şi în carne”, spune Simona Carniciu, nutriţionist, potrivit Mediafax.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News