Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Violeta Alexandru, atac la Florin Cîțu: „Te faci de râs. Cine te crede? De ce mai ești președinte de partid?“
WhatsApp
După ce a votat pentru învestirea guvernului Cioloș, deputatul liberal Violeta Alexandru îl atacă pe șeful său de partid, Florin Cîțu, pe care îl acuză că preferă pactul cu PSD, în loc să încerce să repare coaliția cu USR.

Răsturnare de situație: deputatul PNL Violeta Alexandru, fost ministru liberal al Muncii, îl atacă pe Florin Cîțu, pe care l acuză de lașitate.

„Ce-o fi așa greu la bărbații cărora le plac funcțiile să își asume? Poate nu își dau seama dar când împingi lucrurile într-o direcție, există consecințe. Asumare se face și la bine dar mai ales când este dificil, incomod.

Am văzut-o și în campania noastră internă. Avem în PNL bărbați care sunt maeștrii în fuga de răspundere. Îți dau, funcție de evoluția lucrurilor și de avantajul pe care îl au, ce răspuns vrei. Nu cred că își dau seama că așa cum se comportă ajung, de fapt, să fie folosiți, nu respectați. Întotdeauna asumarea este mai grea dar mai sănătoasă.

Florin, PNL - al cărui președinte ești - a ajuns să ceară susținerea PSD în parlament. 3 luni, 6 luni, 3 ani – cât o fi, dar aici suntem. Vei rămâne în istorie ca Președintele PNL care - după alegerile în care ai spus că PSD este cel mai mare dușman al țării și al PNL - a dus sau a girat ca partidul să ajungă fix la cheremul PSD. Că nu se poate altfel, dacă vrei să treacă guvernul, după ce ai dat cu bâta în USR.

Începusei de la București - se vedea pentru cine a dorit să vadă. Spre deosebire de orice alt moment din trecut, acum chiar aveam alternativa alianței cu USR; aveam opțiune. Ai distrus-o“, a scris Violeta Aexandru pe pagina sa de Facebook.

Violeta Alexandru, atac la Florin Cîțu: „Te faci de râs. Cine te crede?“

 

„Ce atitudine de om asumat este aceasta în care te scuzi că nu vrea Ciolacu să te vadă și, ca atare, tu nu ai nicio legătură cu ceea ce se discută acum la nivel politic? Te faci de râs. Cine te crede? De ce mai ești președinte de partid?

Puțin mai mult curaj, domnilor! Oamenii nu urmează “lideri” fricoși, preocupați în exces de propria imagine. Îi preferă pe cei cu ale căror decizii nu sunt întotdeauna de acord dar despre care rămân cu amintirea unor oameni asumați“, conchide fostul ministru liberal într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL Violeta Alexandru a votat pentru învestirea Guvernului Cioloș: „PNL nu mi-a dat nicio soluție!”

 

În urmă cu câteva zile, când s-a cerut votul de investitură pentru Guvernul Cioloș, Violeta Alexandru a decis să voteze pentru, contrar celorlalți colegi ai săi. Ea a explicat motivele care au stat la baza deciziei de a vota pentru învestirea Guvernului Cioloș.

Redăm integral postarea deputatului PNL:

„Mă abțin la unele proiecte de acte normative având alte opinii pe articole sau pe proiect în ansamblu dar nu atunci când trebuie să asum o decizie politică. Am votat Guvernul Cioloș deși, din informațiile pe care le am de la audieri, pentru unele propuneri se putea mai bine.
De ce am votat:
– pentru că Președintele a desemnat un candidat și iau în serios propunerile Președintelui României.
– pentru că fiecare zi a devenit un calvar pentru români; dacă spun public că nu sunt de acord cu prelungirea crizei atunci înțeleg să fac ce spun, cu opțiunile care mi-au fost date.
– pentru că PNL nu a venit cu o propunere de premier deși eram și suntem în plină criză politică și sanitară. A fost o mare greșeală. Cel mai mare partid din coaliția care putea fi refăcută.
– pentru că perspectiva USL e de neacceptat pentru mine. Sunt liberală și nu pot susține nicio apropiere sau dependență de PSD. Cu bune și cu rele, cu efort și cu abilități de management la PNL, refacerea coaliției era singura soluție decentă.
– pentru că am greșit noi, PNL, în deciziile din ultimele luni. Și, pentru mine, asumarea acestui lucru este importantă pentru încrederea pe mai departe. Și USR a greșit. La cum arată lucrurile în țară, mi-ar fi plăcut să îi văd pe toți recunoscând, trecând peste orgolii și refăcând coaliția în timp record. S-au lovit reciproc cu cele mai urâte cuvinte, lucru care a distrus temelia încrederii. Atât cât mai era.
PNL nu mi-a dat nicio soluție pe care să fi putut să o iau în considerare. Am votat cu ceea ce Președintele, prin asumarea nominalizării, mi-a oferit ca opțiune“, scria Violeta Alexandru la momentul respectiv.

[citetse si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel