Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vinete umplute cu mozzarella și carne de vită tocată. O rețetă atât de gustoasă și sănătoasă
WhatsApp
Vinetele gătite la cuptor cu umplutură aromată de carne tocată de vită și brânză sunt un fel de mâncare atât de gustos, încât îl vei găti cel puțin o dată pe săptămână.
Vinete umplute cu mozzarella și carne de vită tocată / Foto: Captură video youtube

Vinetele umplute la cuptor sunt un fel extraordinar de mâncare, având atât multe vitamine, cât și puține grăsimi. Carnea tocată de vită este aromată cu usturoi și roșii, iar brânza mozzarella acoperă vinetele umplute. Folosiți vinete mici pentru porții individuale.

Nu numai că acest fel de mâncare de vinete este visul oricărui nutriționist, dar este și incredibil de gustos.

 

Vinete umplute cu mozzarella și carne de vită tocată - Ingrediente

 

- 2 vinete medii
- 2 linguri de sare

Umplutură: 

- 3 linguri de ulei
- 1 ceapă curățată de coajă, tăiată mărunt
- 2 căței de usturoi curățați de coajă, tocați mărunt
- 300 g carne de vită tocată
- 1 ardei gras roșu mediu, tăiat mărunt
- 1 morcov dat pe răzătoare sau tocat mărunt
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt 2-3 lingurițe de pătrunjel uscat
- Sare și piper după gust
- 1 lingură de boia de ardei
- 100 g de sos de roșii

Garnitură: 

- Câteva fire de rozmarin
- 100 g de mozzarella (sau o altă brânză semi-moale, rasă)

 

Vinete umplute cu mozzarella și carne de vită tocată - Metodă de preparare

 

Tăiați capetele rădăcinilor vinetelor. Decojiți-le complet. Tăiați-le în două pe lungime. Scoateți interiorul pentru a face "bărcuțe" de vinete, însă lăsați ⅓ din interior (sau mai mult) și tăiați-le cubulețe, pentru amestecul de umplutură. Presărați bărcuțele cu sare cu generozitate. Lăsați deoparte în timp ce faceți umplutura.*

Încălziți cuptorul la 200°C. Într-o tigaie mare, încălziți uleiul la foc mediu (1-2 minute). Adăugați ceapa și usturoiul și rumeniți amestecând în același timp (4-5 minute). Adăugați carnea de vită tocată și desfaceți-o cu o spatulă de lemn. Când carnea își schimbă culoarea (4-5 minute), adăugați ardeiul gras, morcovul, măruntaiele de vinete, pătrunjelul, condimentele și sosul de roșii. Se fierbe și se amestecă (3-4 minute), apoi se ia de pe foc.

Strângeți cu grijă fiecare bărcuță de vinete pentru a scoate cât mai mult lichid, fără a rupe bărcuțele. Umpleți fiecare cu aproximativ ¼ din umplutură. Așezați-le într-o tavă de copt unsă cu ulei. Se acoperă cu roșii tăiate cubulețe și rozmarin proaspăt. Coaceți la cuptor 25-30 minute.*

Scoateți și presărați mozzarella deasupra. Se pune din nou la cuptorul cald, oprit, pentru 5 minute. Se servesc singure sau cu orez.

 

NOTE

 

Notă pentru pasul 1: Sarea face ca vinetele să "transpire" lichidul, ceea ce ajută să scape de amărăciunea vinetelor. Pentru o opțiune vegetariană (sau dacă preferați un raport mai mare între legume și carne) păstrați mai mult (sau toate) din interiorul vinetelor pentru amestecul de umplutură. În timpul transpirației, vinetele se pot întuneca puțin.

Notă pentru pasul 3: Dacă a rămas umplutură, adăugați-o pur și simplu în tava de copt. Timpul de coacere ar putea fi mai scurt dacă cuptorul dvs. este pe partea mai fierbinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel