În 28 martie, fosta șefă a DNA a fost plasată sub control judiciar de către Secția pentru anchetarea magistraților, într-un dosar instrumentat de Adina Florea și legat de aducerea în ţară a fostului director al FNI Nicolae Popa. Laurei Codruța Kovesi i-au fost impuse mai multe interdicţii, între care şi dreptul de a mai exercita profesia de procuror la Parchetul General.
Citește și Kovesi, procuror european. Jurova, comisarul pentru Justiție, MESAJ pentru Toader și Guvern
A doua zi, Secţia specială a cerut CSM încetarea delegării Laurei Codruța Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.
Joi, la o zi după ce instanţa supremă a decis revocarea controlului judiciar în cazul lui Kovesi, Secţia pentru procurori din CSM a hotărât că solicitarea Secției speciale "a fost făcută în afara oricărui cadru legal".
Citește și ULTIMĂ ORĂ. Kovesi, măsura controlului judiciar, REVOCATĂ
"Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea nr. 1.172/P/2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, referitoarea la aplicarea art. 57 alin.7 din Legea nr. 303/2004, republicată. În emiterea soluţiei, Secţia pentru procurori a avut în vedere că solicitarea PÎCCJ - SIIJ, de a dispune încetarea delegării unui procuror ca urmare a luării unei măsuri preventive, a fost făcută în afara oricărui cadru legal. Hotărârile Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot fi cenzurate doar de către o instanţă de judecată, iar nu de către procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie", este decizia CSM.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News