Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Victor Ponta, ACUZAȚII grave: „După Dăncilă-Dragnea, nu or să inaugureze nimic”
WhatsApp
Fostul premier Victor Ponta susţine că Darius Vâlcov, consilier personal al prim-ministrului, ar fi promis unei firme din China contractul pentru autostrada Comarnic-Braşov şi că Vâlcov „este deja privit ca cel care împarte contractele în România”.

„În continuare cred că acest proiect (al autostrăzii spre Braşov – n.r.), care este un proiect delicat care a eşuat de trei ori din motive finanicar-politice, trebuie făcut cu o firmă europeană.

Eu vă spun cum cred că trebuie făcut. Doamna Dăncilă a făcut trei declaraţii din care eu am înţeles perfect că doamna Dăncilă nu a înţeles nimic din ce înseamnă parteneriat public-privat pentru Comarnic Braşov şi dacă nu se bagă e foarte bine, domnul Vâlcov a făcut deja promisiuni că le dă la o firmă chineză.

Asta, dacă am aflat eu, au aflat şi toţi europenii şi fiţi convinşi că vor fi foarte multe contestaţii care vor ţine câţia ani, pentru că domnul Vâlcov este deja privit ca cel care împarte contractele în România. Deocamdată, din tot ce a împărţit Vâlcov nu a ieşit nimic bine.

Dacă nu mai ai această ameninţare Băsescu-Kovesi- DNA pe capul tău, fă-o transparent. Costurile vor fi mari, dacă vreţi să fim demagogi, să spunem că se face cu o sută de lei, cu o mie de lei, e o minciună, nu e adevărat. 

Citește și Victor Ponta: „Cenzura vine în România pe bani plătiți de la Buget!" (VIDEO)

Pentru Comarnic-Braşov doamna Kovesi personal este vinovată. Domnul Băsescu când a fost învestit domnul Rus ca ministru, i-a spus public: "Vedeţi că aveţi probleme". Nu era nicio problemă. El nu voia să facem noi Comarnic - Braşov. După care a făcut o sesizare la DNA, la doamna Kovesi, doamna Kovesi nu ştiu ce a făcut cu dosarul că uite, suntem în 2019 şi nu a mai apărut, dar s-a apucat să investigheze şi vă poate spune actualul şef al CNAIR care atunci era tot şef şi care, dacă aţi văzut, vreo trei ani a dispărut ca să...

Da, a fost o decizie politică prin care domnul Băsescu a folosit DNA-ul ca să ne blocheze acel proiect. Altfel, proiectul de azi e identic cu cel din 2015, am pierdut patru ani, dar va fi mai scump acum decât în 2015 pentru că România se împrumută mai scump.

Dacă Vâlcov vrea să mulgă ceva din acest contract, o să eşueze, ca alte lucruri pe care a vrut să le mulgă el. Idee a e: chiar se poate face dacă înveţi din ce a eşuat în trecut.

După Dăncilă- Dragnea, trei-patru ani nu or să inaugureze nimic, pentru că nu se lucrează", a afirmat Victor Ponta astăzi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul din Ploieşti al Pro România.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel