Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Veste bună pentru românii cu pensii mai mici de 3.000 de lei
WhatsApp
Nicolae Ciucă, fost premier și actual membru al Partidului Național Liberal, a făcut un anunț important în cadrul emisiunii "Sinteza Zilei" de la Antena 3 CNN: creșterea pensiilor sub 3.000 de lei ale românilor.
Veste bună pentru românii cu pensii mai mici de 3.000 de lei / Foto: Unsplash

Liberalii au propus creșterea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei, iar Ciucă a explicat detaliile acestei inițiative în cadrul emisiunii.

"Am avut ieri o întâlnire de coaliţie și la întâlnirea de coaliţie unul dintre subiectele discutate a fost cel legat de iniţiative legislative pentru sesiunea parlamentară care începe pe 1 februarie. Între aceste iniţiative este o propunere a parlamentarilor liberali care vizează neimpozitarea pensiilor până la 3.000 lei", a explicat Nicolae Ciucă.

 

Aproximativ un milion de români au pensii mai mici de 3.000 de lei

 

Ciucă a subliniat importanța acestei măsuri pentru aproximativ un milion de pensionari care se află între pragul de 2.000 și 3.000 de lei lunar. Această inițiativă ar urma să aducă beneficii semnificative acestui grup de pensionari, scutindu-i de plata impozitului pe pensii.

Cu toate acestea, Nicolae Ciucă a insistat asupra transparenței și realității financiare, subliniind că măsura va fi implementată doar dacă resursele financiare necesare vor fi disponibile. Impactul estimat al propunerii este de aproximativ 152 de milioane de lei lunar.

În prezent, doar pensiile mai mici de 2.000 de lei beneficiază de scutirea de impozit, însă creșterea acestui prag ar veni în sprijinul celor cu venituri lunare între 2.000 și 3.000 de lei.

De asemenea, Nicolae Ciucă a subliniat că, pe lângă această propunere, se dorește și creșterea salariilor și pensiilor pentru a asigura o viață mai bună pentru cetățenii români. Însă, Ciucă a menționat că deciziile trebuie să țină cont și de realitățile economice ale momentului.

„Ne dorim foarte mult să facem în aşa fel încât să putem să asigurăm pensii mai mari, salarii mai mari, pentru că acesta este scopul politicii şi al guvernării.”, mai spune el.

În contextul acestei propuneri, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a sugerat că ministrul de Finanțe ar trebui să prezinte „modul în care se pot recupera veniturile care nu ar mai ajunge la bugetul de stat.”

"Până la urmă ăsta e scopul nostru - să găsim soluții pentru oameni", încheie Câciu, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel