Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Veneția poate fi vizitată în 2024 doar cu rezervare în avans. Primar: Este o decizie istorică!
WhatsApp
Veneția va începe să testeze o taxă zilnică de intrare pentru vizitatori și va limita numărul acestora din aprilie 2024.
Veneția poate fi vizitată în 2024 doar cu rezervare în avans. Primar - Este o decizie istorică

Primarul orașului italian a descris decizia ca fiind prima  din lume, relatează Reuters. Scopul deciziei este de a gestiona fluxul de turiști în timpul sărbătorilor de primăvară și în unele weekenduri de vară, când numărul de vizitatori este cel mai mare, au declarat, joi, 23 noiembrie, autoritățile locale din Veneția într-o conferință de presă.

„Este o decizie istorică. Este pentru prima dată în lume când se ia o asemenea decizie: orașul poate fi vizitat după ce ați făcut o rezervare”, a spus primarul Luigi Brunaro, menționând că experimentul ar avea ca rezultat inițial o pierdere de fonduri. 

Restricțiile se vor aplica de la 08:30 la 16:00, ora locală, inițial pentru un total de 29 de zile și vor acoperi majoritatea weekendurilor din 25 aprilie până la jumătatea lunii iulie a anului viitor. Principalele motive pentru această decizie sunt  schimbările climatice și fluxul mare de turiști.

 

Persoanele care nu respectă măsura vor fi sancționat. Amenzile ajung la 300 de euro

 

Turiștii vor trebui să-și facă rezervare dacă intenționează să viziteze Veneția și să plătească 5 euro  pentru un cod QR care trebuie scanat la anumite puncte de intrare și care le va oferi acces în cartierele istorice ale orașului. Vizitatorii cu vârsta sub 14 ani vor trebui să se înregistreze, dar accesul pentru ei va fi gratuit.

„Cetăţenii născuţi în Veneţia, precum şi studenţii, muncitorii şi proprietarii de locuinţe din oraş, vor fi scutiţi de obligaţia de a plăti şi rezerva un cod”, a declarat consilierul municipal Michele Zuin.

Persoanele care nu respectă măsura vor fi sancționate cu amenzi cuprinse între 50 și 310 de euro. Turismul de masă și inundațiile reprezintă de multă vreme o problemă pentru orașul lagunar, cunoscut pentru atracțiile sale culturale.

Cu toate acestea, restricțiile nu se vor aplica insulelor mai mici din lagună, cum ar fi Murano, cunoscută pentru industria sticlei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel