Varza dulce cu smântănă se poate prepara şi cu carne de pui sau de porc la alegere, însă aici va fi prezentată reţeta simplă, care poate fi servită ca fel de mâncare sau ca garnitură.
O varză albă întreagă
1-2 morcovi
o ceapă medie
200-400g smântână
1-2 linguri de făină
ulei / unt
sare
piper
Se curăţă varza de primul strat de frunze, apoi se toacă.
Se pune varza tocată într-o oală încăpătoare, amestecată cu puţină sare.
După aproximativ 15 minute, turnaţi apă cât să o acoperiţi şi puneţi la foc mediu până se înmoaie frunzele.
Între timp, curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa şi morcovii, pe care îi puneţi într-o altă cratiţă încăpătoare să se călească în unt sau ulei timp de 3-5 minute.
După ce se înmoaie puţin ceapa şi morcovii in tigaie, adăugaţi o lingură sau două de făină şi amestecaţi cu o lingură de lemn până se pătrunde în legume, apoi adăugaţi smântână şi sare după gust, apoi puţin piper pe care le amestecaţi bine.
După ce varza s-a înmuiat, scurgeţi apa în care a fiert şi turnaţi varza în cratiţa cu ceapă, morcovi şi smântână, amestecând încet.
Lăsaţi să fiarbă şi să scadă apa şi gustăm dacă mai trebuie sare.
Poftă bună!
Dacă v-a plăcut reţeta de varză dulce cu smântănă, vă recomandăm o altă idee rapidă şi gustoasă:
Pulpe crocante de pui cu usturoi şi rozmarin. Reţetă uşor de făcut şi foarte savuroasă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News