Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Variola maimuței. Boala face ravagii în Europa: Portugalia a găsit 5 cazuri, Spania suspectează 8
WhatsApp
Autoritățile portugheze au declarat miercuri că au identificat 5 cazuri de infecție rară cu variola maimuței, iar serviciile de sănătate din Spania testează 8 cazuri potențiale, după ce Marea Britanie a plasat Europa în stare de alertă pentru acest virus.

Cei cinci pacienți portughezi, din cele 20 de cazuri suspecte, sunt toți stabili. Toți sunt bărbați și locuiesc în regiunea Lisabona și în Valea Tagus, au precizat autoritățile sanitare portugheze.

În Spania, niciunul dintre cele 8 cazuri suspecte nu a fost confirmat încă, a precizat miercuri Ministerul spaniol al Sănătății, conform Reuters.

Variola maimuței este o infecție virală rară, similară cu variola umană, deși mai ușoară, înregistrată pentru prima dată în Republica Democratică Congo în anii 1970. Numărul de cazuri din Africa de Vest a crescut în ultimul deceniu. Simptomele includ febră, dureri de cap și erupții cutanate care încep pe față și se răspândesc pe restul corpului.

Variola maimuței

 

Nu este deosebit de contagioasă între persoane, au declarat autoritățile sanitare spaniole, iar majoritatea persoanelor infectate se recuperează în câteva săptămâni, deși au fost raportate și cazuri grave.

Patru dintre cazurile depistate în Marea Britanie s-au autoidentificat ca fiind homosexuali sau bisexuali, a declarat Agenția britanică de securitate sanitară. Agenția din Marea Britanie a îndemnat bărbații homosexuali și bisexuali să fie atenți la orice erupții sau leziuni neobișnuite.

Autoritățile sanitare din Spania și Portugalia nu au publicat nicio informație privind orientarea sexuală a pacienților.

Portugalia a găsit 5 cazuri, Spania suspectează 8

 

Cele două țări au trimis alerte către profesioniștii din domeniul sănătății pentru a identifica mai multe cazuri posibile.

Autoritățile europene de sănătate monitorizează orice focar de boală de când Marea Britanie a raportat primul caz de variola maimuței, pe 7 mai, și a descoperit de atunci alte 6 cazuri în țară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel