Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Variola maimuţei a ajuns și în Italia
WhatsApp
Primul caz de variola maimuţei a fost identificat în Italia. Este vorba despre un bărbat revenit din Insulele Canare.

Bărbatul revenit în Italia din vacanța petrecută în Insulele Canare s-a prezentat la urgențe, la spitalul Spallanzani din Roma.

„Tabloul clinic a fost caracteristic, iar virusul variolei maimuței a fost identificat rapid prin tehnici moleculare și secvențiere genetică din probe de leziuni cutanate", a informat spitalul, conform ANSA.

Bărbatul este în izolare, în stare generală bună, iar investigațiile epidemiologice și depistarea contacților sunt în curs de desfășurare.

Alte două cazuri suspecte sunt investigate de medicii de la spitalul Spallanzani din Roma. Suspecții nu au, conform spitalului, semne clinice grave.

Spallanzani susține că virusul se transmite prin picături de salivă și prin contactul cu răni infectate sau fluide biologice.

Organizația Mondială a Sănătății monitorizează evoluția rapidă a situației, după ce primele cazurile au fost raportate de la începutul lunii mai în Marea Britanie, Spania și Statele Unite.

OMS nu recomandă nicio restricție de călătorie sau de schimburile comerciale cu Regatul Unit, pe baza informațiilor disponibile în acest moment.

Autoritățile sanitare din Massachusetts au confirmat, de asemenea, un caz de variolă la un bărbat care a călătorit recent în Canada.

23 de cazuri suspecte de variola maimuței au fost analizate la Madrid.

Variola maimuței este o boală „foarte rară" care se prezintă în general cu "febră, mialgie, limfadenopatie (ganglioni umflați) și o erupție pe mâini și pe față, asemănătoare cu varicela".

Starea de sănătate a pacienților suspecți evoluează „favorabil", deși trebuie ținuți sub observație.

În general, spun cei de la Spallanzani, „transmiterea sa se face pe cale respiratorie", dar, având în vedere caracteristicile celor 23 de cazuri analizate, se bănuiește că posibila contagiune ar fi putut avea loc prin contact sexual.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel