Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Valeriu Gheorghiță avertizează: "Virusul este adaptat, știe ce are de făcut. Nu vom fi bine"
WhatsApp
Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de imunizare, spune, revoltat, că valul 4 nu se duce sub nici o formă. Potrivit acestuia, nu vom putea fi bine, virusul este adaptat, știe ce are de făcut și va rămâne în populație dacă nu ne apărăm, spune medicul: „nici măcar instinctul de apărare nu îl mai avem”, a subliniat acesta.
Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea ''la chiuvetă'' decredibilizează România

Întrebat dacă valul 4 chiar se termină, în contextul în care tot mai puțini oameni se vaccinează, pentru că nu le mai este teamă de certificatul verde și cred că valul 4 se termină curând, dr. Valeriu Gheorghiță a răspuns: „Valul 4 nu se duce sub nicio formă. Ne uităm în multe țări europene: Germania, Franța, Marea Britanie, Danemarca, asistăm la creșterea numărului de cazuri, dar diferența este că acolo nu se regăsesc cazuri severe și care au nevoie de terapie intensivă tocmai pentru că au o rată foarte mare de vaccinare, spre deosebire de noi, care tocmai ce astăzi am început și școlile cu prezență fizică, acolo unde s-a putut”, a spus acesta.

Coordonatorul campaniei de imunizare spune, la Digi24, că suntem în plin sezon rece și că lucrurile vor continua în această direcție. Astfel, acesta se așteaptă ca numărul cazurilor noi de coronavirus să crească în următoarea perioadă, ceea ce va fi deja observat în următoarele două săptămâni.

 

"Nu avem niciun motiv să credem că evoluția va fi una favorabilă în perioada următoare"

 

G Ad:

„Nu avem niciun motiv să credem că evoluția va fi una favorabilă în perioada următoare și cred că trebuie să învățăm ceva din această experiență, pentru că 240 de decese într-o zi este enorm. Nu putem să spunem că este mai bine. Niciun deces pe care îl putem preveni nu este tolerabil, nu putem să acceptăm acest lucru. 4.000 de cazuri noi pe zi este enorm pentru un sistem medical în care în momentul de față sunt peste 1870 de pacienți în terapie intensivă. Practic orice caz în plus sau orice caz grav reprezintă în momentul de față o problemă reală pentru sistemul medical. Nu este normal și firesc să mai avem niciun caz de deces pe care îl puteam preveni”, declară medicul.

„Ne uităm în fiecare zi la cifre și trecem atât de ușor peste această situație! Sunt oameni care au murit în ultimele 24 de ore din cauza unei boli pe care altfel o putem preveni. Dar în niciun caz, într-un context în care suntem complet dezbinați, nu mai suntem solidari, ne acuzăm unii pe alții, ne arătăm cu degetul, ne suspectăm, nu vom putea fi bine. Nu avem cum. Acest virus este atât de adaptat, știe ce are de făcut și va rămâne în populație și își va face treaba cum știe mai bine foarte mult timp de aici înainte dacă noi nu știm să ne protejăm și nu stăm să ne apărăm. Am senzația că nici măcar instinctul de apărare nu îl mai avem”, a adăugat acesta, potrivit Mediafax.

[citeste si]

WhatsApp
Sanatate Vezi toate articolele
Crossuri parteneri
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
4 dec 2021, 00:04
DCMedical.ro
3 dec 2021, 15:48
DCBusiness.ro
3 dec 2021, 22:28
DefenseRomania.ro
3 dec 2021, 11:37
DCBusiness.ro
3 dec 2021, 22:28
DefenseRomania.ro
3 dec 2021, 11:37
DCNews.ro
4 dec 2021, 00:04
DCMedical.ro
3 dec 2021, 15:48
Spectacola.ro
3 dec 2021, 22:17
Spectacola.ro
3 dec 2021, 22:17