Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Va fi Dmitri Kovalev următorul conducător al Rusiei? Acesta l-ar putea înlocui pe Putin, conform zvonurilor constante despre sănătatea lui 
WhatsApp
Dmitri Kovalev este un tânăr dur de la Kremlin, despre care se crede că împărtășește dragostea pentru hochei pe gheață a lui Vladimir Putin. Acesta a fost propus să îi succeadă tiranului, pe fondul zvonurilor constante privind starea de sănătate precară a președintelui rus. 
Va fi Dmitri Kovalev următorul conducător al Rusiei? Acesta l-ar putea înlocui pe Putin, conform zvonurilor constante despre sănătatea lui  / Foto: Captură video youtube

Experții de la Kremlin l-au identificat pe Dmitri Kovalev, în vârstă de 36 de ani, drept unul dintre succesorii preferați ai lui Putin.  

Kovalev lucrează în cadrul administrației prezidențiale și a fost văzut în conversații apropiate și intime cu autocratul la parada de Ziua Victoriei de pe 9 mai, când a fost înghesuită în cadă.

Canalul Telegram Baza a relatat că Putin l-a întâlnit pe Kovalev, fiul magnatului rus al gazelor Vitaly Kovalev, la un meci de hochei pe gheață.

Cu toate acestea, orice speranță occidentală că un nou conducător rus ar putea duce la un dezgheț al relațiilor ar putea fi nejustificată. 

 

Va fi Dmitri Kovalev următorul conducător al Rusiei? 

 

Keir Giles, autorul cărții Moscow Rules: What Drives Russia to Confront the West, a declarat că nu există "niciun motiv" pentru a crede că orice succesor al lui Putin va fi mai puțin "dur".

Giles a declarat pentru The Express: 'Există o mulțime de candidați pentru succesorul lui Putin care ar face ca relația Rusiei cu Occidentul, și cu propriul popor, să fie chiar mai rea decât a făcut-o Putin în ultimii ani ai domniei sale'.

El a adăugat că orice succesor provenit din același mediu ca și Putin este posibil să 'continue să readucă Rusia la starea normală implicită de opoziție față de Occident', conform Daily Mail.

 

În ultimele luni, starea de sănătate a lui Putin nu a fost prea bună

 

În ultimele luni, Putin a fost văzut tremurând incontrolabil, agățându-se de mese și scaune pentru a se sprijini și a părut umflat și indispus. 

Cel mai recent, bărbatul de 69 de ani a coborât șchiopătând din avion și de-a lungul covorului roșu cu mâna dreaptă lipită în mod nenatural de piciorul drept după ce a aterizat marți în Iran pentru un summit.

Acest lucru a dat naștere la zvonuri conform cărora omul forte suferă de o formă de cancer și de boala Parkinson, precum și de operații repetate pentru a le trata.

Aceste zvonuri au făcut ca bârfele în jurul unui potențial succesor să se intensifice în ultimele luni.

Problema este cu atât mai acută cu cât Putin a curățat cu mare succes terenul de toți potențialii contestatari, creând ceea ce va fi probabil un vid de putere periculos în cazul în care va muri fără un moștenitor.

 

Putin ar putea conduce pentru încă un mandat de 12 ani

 

Modificările constituționale pe care Putin le-a facilitat prin intermediul Dumei de Stat în 2020 înseamnă că este eligibil să candideze din nou la alegeri în 2024 - dacă o va face, rezultatul fiind o concluzie previzibilă - și ar putea conduce pentru încă un mandat de 12 ani.

Dar este, de asemenea, posibil ca el să se abțină de la a candida pentru realegere și să nominalizeze un succesor ales de el însuși pentru a candida - și probabil să câștige. 

De aici urgența de a găsi un candidat potrivit care să ducă mai departe moștenirea lui Putin și să-i fie loial chiar și după ce va deține puterea la Kremlin - totul înainte de 2024. 

Ideea de a schimba direcția în care se îndreaptă Rusia și de a o readuce spre valorile liberale și democratice cu care a cochetat după căderea Uniunii Sovietice este fantezistă, crede Giles. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel