Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva lui Florin Cîțu
WhatsApp
Reprezentanții USR PLUS îi retrag sprijinul politic premierului Florin Cîțu și anunță că vor susține o moțiune de cenzură împotriva acestuia. Deciziile au fost luate în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul ședinței Biroului Național al formațiunii politice.
USR PLUS motiune de cenzura

Dacian Cioloș, unul dintre liderii USR PLUS, a anunțat că decizia Biroului Național este de susținere a unei moțiuni de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu.

„USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare. Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern. În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu”, a anunțat Dacian Cioloș.

Stelian Ion, propunerea USR PLUS pentru postul de ministru în viitorul Guvern

 

Stelian Ion, ministrul demis de Florin Cîțu, va fi propunerea USR PLUS pentru postul de la Justiție în viitorul Guvern.

„Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu”, au anunțat cei de la USR PLUS.

Biroul Național USR PLUS a mai decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie.

Premierul Florin Cîțu a decis ieri revocarea ministrului Justiției

 

”Nu voi accepta, în Guvernul României, miniștrii care să se opună modernizării României. Stelian Ion este un ministru care, din nefericire, nu a reușit să se impună în coaliție, nu a reușit să-și ducă la bun sfârșit proiectele. Exemplu este desființarea Secției Speciale, care nici după opt luni de mandat nu a fost desființată. A bloca activitatea Guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile, înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin Programul de Guvernare. 

Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat. Am informat liderii din coaliție despre această demitere. Nu mai accept pe nimeni în Guvern care să șantajeze. Pe nimeni care să nu înțeleagă că noi, aici, nu vorbim despre primari ci vorbim despre comunități și despre interesul cetățenilor. România trebuie dezvoltată. Doar pentru că, colegii noștri din Coaliție, din USRPLUS nu au foarte mulți primari, nu înseamnă că românii trebuie să aibă de suferit.

Îmi asum această decizie. Biroul politic al PNL a asumat acest proiect de investiții care nu este PNDL 3. Este un proiect dedicat pentru asfalt, apă, canalizare, gaz. Este un simbol al modernizării României. După 30 de ani. 

Am trimis Președintelui documentul cu revocarea. Voi propune un ministru interimar care va înțelege prioritatea zero a investițiilor în România. 

Îmi doresc ca partenerii noștri din coaliție USRPLUS să aibă înțelegerea, să aibă responsabilitatea să nu aleagă ieșirea de la guvernare, așa cum comunică de azi dimineață pe diverse canale. Această coaliție este datoare să vireze reforme pentru români. Vă asigur că această guvernare continuă și că vom depăși și acest moment, pentru că interesul public, interesul românilor este mai presus de interesul unui om politic”, a declarat premierul Florin Cîțu. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel