Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
USR, DEZVĂLUIRI: „Statul a cheltuit 66 milioane euro pe sistemul 112 din care 13,5 s-au dus la firme controlate de Ghiță”
WhatsApp
Deputatul USR Claudiu Năsui a dezvăluit, astăzi, că statul a cheltuit, în perioada 2007 - 2018, 66 de milioane de euro pentru sistemul 112.

El subliniază că statul a eșuat în acest sens, în contextul în care sistemul unic de alertă nu funcționează corespunzător. Totodată, el precizează că din cei 66 milioane de euro 13,5 milioane s-au dus la firme „controlate de Sebastian Ghiță”.

„Statul a eșuat, după ce ne-a taxat 66 de milioane de euro pentru 112.

În afară de costul inestimabil de vieți omenești, statul ne-a și taxat la suprapreț pentru a avea un sistem unic de alertă care nu funcționează.

Din 2007 până în 2018, statul a cheltuit aproximativ 66 de milioane de euro pentru a implementa unele din soluțiile pe care acum ni le prezintă ca strategii salvatoare, dar pe viitor.

Mai mult, din toți banii aceștia, 13,5 milioane de euro s-au dus la firme controlate de nimeni altul decât Sebastian Ghiță. Vedem cum acest apropiat al puterii nu a nenorocit doar software-ul pentru sistemul de sănătate, dar este puternic implicat și în contractele cu STS.

Toți banii aceștia, iar rezultatele le-am văzut la Caracal, în Apuseni și în cine știe câte alte cazuri care au rămas departe de lumina media", a scris Năsui, pe contul său de Facebook.

 

„Românii întreprinzători care vin cu soluții sunt flituiți de statul român”

 

Deputatul USR mai notează că românii care vin cu soluții la aceste probleme sunt „flituiți de statul român”.

„Între timp, românii întreprinzători care vin cu soluții și care au afaceri de succes în domeniul IT sunt flituiți de statul român.

De exemplu, tânărul care dorește să folosească Internetul și sisteme similare unor aplicații și care se oferă să doneze (?!?) aceste soluții statului. Aici este povestea lui: https://iqi.su/iedhI. De asemenea, am avut oameni care s-au oferit să vină cu soluții și la criza CNAS, dar deschiderea a fost aceeași, adică lipsă.

Orice om normal și guvern funcțional ar explora o astfel de variantă, însă cum s-ar mai motiva risipa de milioane de euro din bani publici, dacă soluțiile ar veni din partea unor cetățeni dezinteresați sau a unor companii care taxează sume la prețul pieței? Cum ar mai crea sistemul milionarii de hârtie care fac bani din afacerile cu statul?", se mai arată în postare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel