Uniunea Europeană solicită autorităților ca după decizia de sâmbătă a Parlamentului, de a vota un guvern condus de Maia Sandu, să se garanteze democrația și să se se găsească o soluție prin dialog.
”Parlamentul Republicii Moldova s-a întâlnit, astăzi, pentru a decide asupra formării unei coaliții guvernamentale.
Uniunea Europeană se așteaptă ca Republica Moldova, țară asociată la UE, să respecte statul de drept și să garanteze democrația, în conformitate cu principiile de bază ale ambițiosului nostru Acord de Asociere.
Uniunea Europeană își reafirmă angajamentul de a coopera cu Republica Moldova cu privire la un proces de reformă robust pentru țară, în special în ceea ce privește combaterea corupției și a intereselor, asigurarea independenței sistemului judiciar și depolitizarea instituțiilor statului.
Parteneriatul Uniunii Europene cu Republica Moldova se axează pe acordarea de beneficii tangibile cetățenilor Republicii Moldova. În acest spirit, Uniunea Europeană este pregătită să sprijine în continuare reformele care se află în centrul acordului nostru de asociere.”, potrivit unui comunicat de presă al Serviciului de Acțiune Externă al UE.
Guvernul Maia Sandu, după votul din Parlament, a depus jurământul, sâmbătă seara, în fața președintelui Republicii Moldova. Cu toate acestea, Curtea Constituționaală de la Chișinău susține că guvernul Maia Sandu nu este constituțional.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News