Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Una din cinci familii britanice va cere invitaților să contribuie la plata pentru masa de Crăciun din cauza prețurilor foarte mari
WhatsApp
O cincime dintre familiile din Marea Britanie spun că vor cere invitaților să plătească pentru masa de Crăciun, într-un nou studiu deprimant al crizei costului vieții din Marea Britanie.
Una din cinci familii britanice va cere invitaților să contribuie la plata pentru masa de Crăciun din cauza prețurilor foarte mari / Foto: Unsplash

Noile cercetări sugerează că peste jumătate dintre cei chestionați sunt îngrijorați de modul în care își vor permite să plătească cumpărăturile în perioada sărbătorilor. 

Combinat cu costurile în creștere ale curcanului, pe fondul unei temute penurii de păsări în luna decembrie, cumpărăturile vor fi cu atât mai dificile. Cercetarea a fost realizată de aplicația Nous.co pentru finanțele gospodăriei pe 1.047 de adulți din Marea Britanie.

 

Cum vor reduce britanicii costurile de Crăciun

 

Mai mult de jumătate (51%) dintre britanicii cu probleme sunt îngrijorați de modul în care își vor permite Crăciunul din cauza crizei costului vieții.

Aceștia au declarat, de asemenea, că plănuiesc să cheltuiască mai mult de o treime (36,3%) mai puțin pe cadouri în acest an. Unul din trei (33%) a declarat că nu își permite să facă risipească așa cum a făcut-o în anii precedenți.

Iar 47% dintre respondenți au declarat că vor reduce prețul și cantitatea cadourilor.

În ceea ce privește coșul de cumpărături de sărbători din supermarketuri, 36% au declarat că vor reduce cheltuielile cu mâncarea de Crăciun, 34% vor reduce cheltuielile cu băuturile în această perioadă și aproape unul din trei (30%) a declarat că nu va merge la nicio petrecere de Crăciun.

Chiar și înainte de a fi dezvăluită penuria de curcan, una din trei familii plănuia să opteze pentru altceva decât curcan la masa de Crăciun. Aproximativ 16% au spus că vor lua o pasăre congelată, în timp ce 8% au spus că nu își permit să cumpere deloc curcan.

 

Se anunță cel mai dificil Crăciun atât pentru cumpărători, cât și pentru comercianți

 

Greg Marsh, campionul consumatorilor, fondator și director executiv al Nous.co, a declarat: "Acesta va fi cel mai dificil Crăciun pe care ni-l vom permite în timpurile moderne. Este important, indiferent dacă sunteți gazde sau nu, să vă asigurați că v-ați făcut un buget pentru Crăciunul din acest an și pentru luna ianuarie.

Este posibil să vă gândiți să le cereți invitaților o contribuție la masă, dar înainte de a face acest lucru, există și alte modalități de a economisi. Nu cumpărați prea multă mâncare, de Crăciun, ochii noștri sunt adesea mai mari decât burțile, așa că serviți curcanul, cu mai puține garnituri.

Să conveniți cu cei dragi să stabiliți un buget pentru cadouri sau să faceți cadouri în loc să le cumpărați sunt, de asemenea, modalități excelente de a sărbători cu un buget redus. Este esențial să vă controlați finanțele în acest Crăciun, nu vă aruncați stabilitatea financiară de dragul de a lua parte la festivități."

 

600.000 din cele 1,3 milioane de curcani crescuți în aer liber pentru Crăciun au fost pierduți din cauza gripei aviare

 

Richard Griffiths, directorul general al British Poultry Council, a dezvăluit luni că 600.000 din cele 1,3 milioane de curcani crescuți în aer liber pentru Crăciun au fost pierduți din cauza gripei aviare, ceea ce a stârnit temeri legate de o penurie și de creșterea prețurilor.

El a declarat în fața Comisiei pentru alimentație și agricultură a Camerei Comunelor, Efra: "Numărul obișnuit de curcani crescuți în aer liber pentru Crăciun este de aproximativ 1,2 milioane-1,3 milioane. Am văzut că aproximativ 600.000 dintre aceste păsări crescute în aer liber au fost afectate direct. Jumătate din cei crescuți în aer liber.

Producția totală de curcani din Marea Britanie este de 8,5 milioane până la nouă milioane de păsări pentru Crăciun. Dintre cele care sunt păsări de Crăciun, probabil că puțin peste un milion au fost sacrificate sau au murit din cauza gripei aviare.

Întrebat despre impactul pierderii păsărilor asupra prețurilor și despre necesitatea ca magazinele să apeleze la importuri pentru a acoperi deficitul, el a spus: Aceasta este o întrebare pentru comercianții cu amănuntul. Nu știm cum vor fi umplute golurile în cadrul comerțului cu amănuntul", Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel