Apelul la 112 a fost făcut în 19 august, când un bărbat din Vaslui, aflat la un vecin, a fost anunțat de soție că o persoană a intrat cu un topor în mână în curtea lor și le-a luat cu forța fiul. Pentru că în urmă cu două luni, atât bărbatul, cât și băiatul acestuia fuseseră bătuți de aceeași persoană, au apelat la 112 și au spus ce s-a întâmplat.
Când au ajuns polițiștii la fața locului, fiul bărbatului era acasă, iar în procesul verbal agenții au notat că cel care a sunat la 112 era beat și că apelul a fost nejustificat, amendându-l pe acesta cu 500 de lei.
„S-a reținut în cuprinsul procesului verbal de contravenție că, în data 19.08.2019, ora 19.54, aflat sub influența băuturilor alcoolice, petentul a apelat SNUAU 112 în mod nejustificat", se arată în motivarea instanței.
Bărbatul a contestat procesul verbal la Judecătoria Vaslui și a dat în judecată Inspectoratul Județean de Poliție, explicând instanței că „fiind bâlbâit, lumea crede că des că este băut”.
Potrivit motivării instanței, polițiștii l-au găsit pe cel care a sunat la 112 mirosind a alcool, iar fiul său, pentru care se solicitase ajutor, era și el acasă, în stare avansată de ebrietate, „spunând că a plecat de bunăvoie de acasă fără a fi vreun scandal, așa cum a sesizat mama sa".
Magistrații Judecătoriei Vaslui au decis că bărbatul „nu a apelat în mod nejustificat numărul 112 pentru a determina intervenția agențiilor specializate de intervenție, ci a făcut-o în considerarea elementelor de fapt care îi fuseseră aduse la cunoștință de soția sa, precum și pe fondul unei stări conflictuale anterioare (...) faptul că agentul constatator a arătat că petentul se afla sub influența băuturilor alcoolice, nu atrage de plano considerarea drept alertare falsă a agențiilor specializate".
Astfel, procesul verbal prin care bărbatul era amendat cu 500 de lei a fost anulat, potrivit Mediafax.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News