Bărbatul de 55 de ani a fost găsit vinovat, la 25 februarie 2008, de uciderea lui Marsha McDonnell, în vârstă de 19 ani, în 2003, și a lui Amélie Delagrange, în vârstă de 22 de ani, în 2004, precum și de tentativa de omor a lui Kate Sheedy, în același an.
La 23 iunie 2011, Bellfield a mai fost găsit vinovat de uciderea lui Milly Dowler, în vârstă de 13 ani, pe care a răpit-o de pe stradă în timp ce mergea de la școală spre casa ei din Walton-on-Thames, Surrey, în 2002.
Și chiar luna trecută, el ar fi mărturisit că a ucis-o pe Elizabeth Chau, în vârstă de 19 ani, dispărută în urmă cu 24 de ani.
În ciuda crimelor sale oribile, Bellfield, care este deținut la închisoarea Frankland din Durham, a amenințat că va intenta un proces privind drepturile omului dacă nu i se va permite să se căsătorească în închisoare, numind acest lucru discriminare.
Se pare că a primit până la 30.000 de lire sterline în cadrul asistenței juridice pentru a-și finanța cazul, după ce avocații săi au invocat Convenția Europeană a Drepturilor Omului și Legea căsătoriei din 1983.
Fostul ofițer de poliție metropolitană Michael Hames a declarat pentru The Sun: "Acest lucru este ridicol și greșit din mai multe puncte de vedere. Cum pot fi folosite drepturile omului pentru a justifica acest lucru, când el a luat drepturile de viață a unor fete și femei nevinovate? Acest lucru face ca legea să fie un nonsens și cu cât mai repede va fi schimbată, cu atât mai bine."
O sursă guvernamentală a declarat, de asemenea, publicației: "Faptul trist este că - în forma actuală a legii - nu există niciun motiv pentru a-l împiedica să se căsătorească. Așa că va merge mai departe și ei decid când îi vor spune lui Bellfield că aprobă decizia. Se lipește în gât - dar cel puțin ar evita să se ajungă în instanță."
Deputatul conservator Alec Shelbrooke a adăugat: "Aceasta este o insultă dezgustătoare la adresa victimelor și a familiilor lor. Acesta este un om care a luat drepturile omului unor fete și femei tinere, inclusiv dreptul de a-și trăi viața și de a se căsători. Cu toate acestea, el cere dreptul de a face acest lucru folosind legislația privind drepturile omului. Secretarul Justiției trebuie să acționeze cât mai repede posibil pentru a trece această legislație și să se asigure că niciun alt om atât de rău nu mai poate exploata din nou această situație."
Fostul inspector șef al poliției metropolitane Colin Sutton - care a ajutat la doborârea lui Bellfield - a numit situația "o absurditate absolută".
El a spus: "Problema este că legislația privind drepturile omului din această țară funcționează adesea în favoarea unor oameni ca el, înaintea victimelor și a publicului larg. Simt o oarecare simpatie pentru această femeie, deoarece știu că el va putea exercita un control coercitiv, dar mă bucur că nu va fi niciodată eliberat pentru a-i putea face rău fizic".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News