Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român venit cu autocarul din Olanda, i-a speriat pe polițiștii germani când i-au văzut numele: A fost dus direct la închisoare
WhatsApp
Poliția federală din Aachen, Germania, a efectuat, duminică, mai multe arestări.  Printre  cei duși direct la închisoare se află și un român de 39 de ani.

Duminică dimineața, la ora 01:30, un algerian în vârstă de 17 ani a fost reținut în gara Baal. Acesta se afla în arest preventiv din cauza unui caz deosebit de grav de furt. El a fost arestat la fața locului și predat poliției districtului Heinsberg.

La ora 10.20, un român, în vârstă de 39 de ani, din Olanda a sosit cu un autocar de cursă lungă pe teritoriul Germaniei. Nu mai puțin de șapte mandate de arestare fuseseră emise pe numele său. Cinci mandate erau pentru executarea pedepselor și două mandate de arestare preventivă. Mandatele erau pentru furt, primire de bunuri furate și conducere fără permis.

În total, el trebuia să execute 830 de zile de închisoare, rămase din pedeapsă. Cele două mandate de arestare preventivă erau pentru furt. Persoana a fost transferată la închisoarea din Aachen.

 

Controalele la frontiera cu Olanda și Belgia, înăsprite

 

În jurul orei 13.00, un sirian, în vârstă de 30 de ani, din Olanda a intrat în țară. Acesta a fost condamnat la o amendă de 1.500 de euro sau la 50 de zile de închisoare alternativă pentru comportament amenințător și încălcarea Legii privind protecția împotriva violenței. Acesta a reușit să evite pedeapsa cu închisoarea plătind amenda.

Un bărbat belgian, în vârstă de 28 de ani, a fost oprit în jurul orei 13.40 după ce a intrat în țară cu un autocar din Belgia. Acesta era căutat pentru arestare pentru încălcarea Legii privind stupefiantele. El a reușit să evite o pedeapsă de 20 de zile de închisoare plătind o amendă de 240 de euro.

---------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW     

 

Vezi și: Germania. Șofer român, arestat într-o parcare de pe autostradă; mașina pe care o conducea, burdușită cu droguri

 

Un român, prins cu trei kilograme de cocaină în Germania, a fost reținut. Pe 24 mai 2023, în jurul orei 17.45, anchetatori de la inspecția poliției de frontieră Passau au verificat un automobil Fiat într-o parcare de pe A3, lângă Passau.

În timpul percheziției Fiat-ului, polițiștii au descoperit în jur de 3 kilograme de cocaină. Drogurile au fost confiscate, iar bărbatul de 37 de ani, de naționalitate română, a fost arestat. 

Cercetările ulterioare au fost efectuate de Inspectoratul de Poliție Criminală Passau în colaborare cu Parchetul Passau.

Românul a fost dus la o unitate corecțională, pe  25 mai 2023, după ce Judecătoria Passau a emis un mandat de arestare la cererea Parchetului Passau. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri principale Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel