Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român a murit după ce a mâncat pește gătit acasă: Medicii au aflat cum a fost posibil, abia după ce bărbatul s-a stins
WhatsApp
Un bărbat de 58 de ani din Olt a murit, după ce s-a intoxicat cu toxină botulinică. El a ajuns în stare gravă la spital, unde a rămas internat la ATI, dar a decedat după câteva zile. După autopsie, medicii au constatat că substanța toxică provenea din peștele gătit acasă.

Pacientul a decedat în 21 septembrie 2022 în secția Terapie Intensivă, starea acestuia degradându-se, pe parcursul internării, de la o zi la alta.

„Este vorba de un pacient de 58 ani, din mediul rural, care s-a prezentat în 15 septembrie la Spitalul Slatina, a fost internat, și diagnosticul de deces, după autopsie, este stop cardio respirator și intoxicație cu toxina botulinică. Ancheta este în derulare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Olt, Gabriela Gogiu.

Un român a murit după ce a mâncat pește gătit acasă

 

La DSP Olt se așteaptă și rezultatul altor probe recoltate, ancheta nefiind finalizată, scrie Adevărul.

„Nu există niciun antidot pentru toxina botulinică în România”

Suspiciunea de intoxicație cu toxină botulinică nu s-a ridicat încă de la internare, spune reprezentantul SJU Slatina, medicul Bogdan Vătu. Starea pacientului se degrada de la o zi la alta, iar medicii spitalului au luat în calcul mai multe ipoteze.

În cele din urmă, din discuțiile cu membrii familiei pacientului, și după ce aceștia au spus că bărbatul consumase un preparat din pește pregătit acasă (dar din care, ar fi spus rudele, au mâncat mai multe persoane), s-a luat în calcul și intoxicația cu toxină botulinică.

Vezi și:

Campion român de parașutism, mort la impactul cu solul, în timpul unui antrenament în Polonia, după ce nu i s-a deschis parașuta

 

Sorin Constantin E., coordonatorul Lotului Național de Parașutism a murit în timpul unui antrenament în Polonia,

Un campion român de parașutism și-a pierdut viața în timpului unui antrenament. Sorin Constantin E., comandantul Aerodromului din Iași, se afla în Polonia și pregătea un nou record european. Moartea campionului de parașutism a fost anunțată de George Rotaru, președintele Federației Aeronautice Române.

„Colegul și prietenul nostru Sorin Constantin E. s-a stins astăzi din viață într-un tragic accident de parașutism, în Polonia, unde se antrena pentru a pune voalura tricoloră într-o formație care intenționa să stabilească un nou record european. Comandant al Aeroclubului Teritorial Iași, instructor de parașutism cu toate calificările și o experiență de peste 3600 de salturi, coordonatorul Lotului Național de Parașutism - lucru relativ pe cupola, unul dintre membrii fondatori ai formației demonstrative Blue Wings, a fost mereu un model de profesionalism pentru toți cei din jur. Orice comentarii sunt inutile, sunt cercetări în desfășurare realizate de instituțiile abilitate. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească în pace!” este mesajul postat de George Rorau, președintele Federației Aeronautice Române.

Campion român de parașutism, mort în Polonia

 

El conducea Aeroclubul Teritorial Iași şi avea la activ peste 3.600 de salturi cu parașuta. Sorin Constantin E. a murit pe loc la impactul cu solul. Acum, autorităţile din Polonia au deschis o anchetă.

În vârstă de 49 de ani, lasă în urmă doi copii. Primele informaţii arată că din cei 16 aviatori, 9 ar fi sărit din acelaşi avion cu românul, însă paraşuta lui s-ar fi încurcat cu cea a unui polonez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel