Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un prim caz de infectare cu tulpina Omicron, confirmat în Franța
WhatsApp
Un prim caz de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului a fost confirmat în Franţa la un bărbat, depistat pozitiv la revenirea dintr-o călătorie în Nigeria.

Primul caz de infectare cu tulpina Omicron a coronavirusului a fost confirmat în Franţa metropolitană la un bărbat rezident în regiunea pariziană, a anunţat joi Agenţia regională de sănătate (ARS), transmite AFP, preluată de Agerpres. Bărbatul a fost depistat pozitiv la revenirea dintr-o călătorie în Nigeria.

Acesta era nevaccinat împotriva COVID-19. De asemenea, el se înscrie în categoria de vârsta între 50 şi 60 de ani.

La momentul efectuării testului, bărbatul nu prezenta simptome, respectiv la coborârea din avion pe 25 noiembrie, a precizat agenţia.

Soţia sa, cu care a fost în călătorie, de asemenea nevaccinată, 'a fost testată pozitiv la COVID-19 şi în prezent se realizează o analiză pentru a se verifica dacă este vorba tot despre varianta Omicron', a menţionat Agenţia regională de sănătate (ARS).

Cuplul a rămas în izolare de la intrarea în ţară.


OMS: Omicron are un risc global ”foarte ridicat” 

 

Varianta Omicron probabil că se va răspândi la nivel internațional, prezentând un risc global "foarte ridicat" și ar putea avea "consecințe grave" în unele regiuni al lumii, a transmis luni Organizația Mondială a Sănătății (OMS), potrivit Reuters

OMS, în cadrul unor recomandări tehnice către cele 194 de state membre ale sale, le îndeamnă să accelereze vaccinarea grupurilor prioritare și să se asigure că există planuri pentru a menține serviciile de sănătate esențiale. "Omicron are un număr fără precedent de mutații la proteina spike, dintre care unele sunt îngrijorătoare pentru impactul lor potențial asupra traiectoriei pandemiei", a precizat OMS.

"Riscul global legat de noua variantă îngrijorătoare Omicron este evaluat ca fiind foarte ridicat", spune Organizația. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine potențialul Omicron de a evita protecția împotriva imunității indusă de vaccinuri și de infecțiile anterioare, a precizat OMS, adăugând că sunt așteptate mai multe date în următoarele săptămâni. 

"Cazuri de COVID -19 sunt așteptate la persoane vaccinate, dar într-o proporție mică și previzibilă", a adăugat Organizația Mondială a Sănătății.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel