Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un oraș din România construiește apartamente cu consum redus de energie pentru tinerii care se întorc din străinătate
WhatsApp
Un oraș din România construiește zeci de apartamente cu consum redus de energie, destinate locuințelor sociale și tinerilor reveniți din străinătate, cu finanțare de 4,8 milioane de euro prin PNRR.
 (Foto: Freepik)

Primarul Ion Doldurea a anunțat că în municipiul Caracal sunt în construcție 66 de apartamente cu consum redus de energie, destinate locuințelor sociale și tinerilor care se întorc din străinătate. Proiectul este finanțat prin PNRR cu un buget de 4,8 milioane de euro și vizează apartamente care beneficiază de surse de energie regenerabile.

Rezidenții vor avea acces la terenuri de fotbal, baschet, volei și handbal

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Ion Doldurea a menționat că lucrările sunt în curs de desfășurare conform planului și sunt estimate pentru finalizare în luna iunie 2025. De asemenea, primarul a subliniat că, deși apartamentele vor fi în principal locuințe sociale, se lucrează pentru ca jumătate dintre ele să fie destinate tinerilor reveniți din străinătate, în colaborare cu deputatul Adrian Chesnoiu.

"Construcţia apartamentelor cu consum foarte redus de energie a început, lucrările sunt în grafic iar termenul de finalizare a fost stabilit pentru finalul lunii iunie 2025. În proiect se prevede că apartamentele vor fi locuinţe sociale, însă am început demersurile, împreună cu domnul deputat Adrian Chesnoiu, pentru ca jumătate dintre ele să fie destinate tinerilor care se întorc din străinătate pentru a-i încuraja să se întoarcă în ţară", a spus Ion Doldurea pentru Agerpres.                                                                                                                                                                  

Citește și: Un american se simte binecuvântat că România e noua lui casă. ”Aici mă simt om cu adevărat”/ VIDEO

În aceeași zonă, Târgul Nou, se va construi o bază sportivă cu terenuri de fotbal, baschet, volei și handbal, având o capacitate de 500 de locuri pentru spectatori, precum și o parcare. Proiectul, evaluat la 2,1 milioane de euro, este realizat de Compania Națională de Investiții. 

Primarul a adăugat că lucrările pentru baza sportivă au început și speră ca anul viitor să fie finalizate atât baza sportivă, cât și un teren de sport sintetic și o parcare amplă.

"S-a dat ordinul de începere pentru baza sportivă şi sperăm ca până la anul să avem o bază sportivă, un teren de sport sintetic şi o parcare generoasă", a adăugat Doldurea.

Vezi și: Tot mai mulți români se întorc în țară. În 10 ani, 2 milioane de oameni s-ar putea întoarce acasă

---------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri principale Vezi toate articolele
pixel