Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un oficial rus avertizează asupra celui de-al treilea război mondial dacă Ucraina aderă la NATO
WhatsApp
Dacă Ucraina va fi admisă în alianța militară NATO condusă de SUA, atunci conflictul din Ucraina va fi garantat să escaladeze în cel de-al treilea război mondial, a declarat joi un oficial al Consiliului de Securitate al Rusiei.

La doar câteva ore după ce președintele rus Vladimir Putin a proclamat oficial anexarea a până la 18% din Ucraina la 30 septembrie, președintele Volodimir Zelenski a anunțat o ofertă surpriză de aderare rapidă la NATO.

Aderarea deplină a Ucrainei la NATO este departe, deoarece toți cei 30 de membri ai alianței ar trebui să își dea acordul.

"Kievul este foarte conștient că un astfel de pas ar însemna o escaladare garantată a celui de-al treilea război mondial", a declarat TASS, citându-l pe Alexander Venediktov, secretarul adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei.

 

Occidentul a înțeles consecințele aderării Ucrainei la NATO

 

Venediktov, care este adjunctul secretarului Consiliului de Securitate, Nikolai Patrușev, un aliat puternic al lui Putin, a declarat că, în opinia sa, cererea Ucrainei a fost propagandă, deoarece Occidentul a înțeles consecințele aderării Ucrainei la NATO.

"Natura sinucigașă a unui astfel de pas este înțeleasă chiar de membrii NATO", a spus el.

Președintele Vladimir Putin a criticat în mod repetat Statele Unite pentru că a impulsionat extinderea NATO spre est, în special curtarea fostelor republici sovietice, precum Ucraina și Georgia, pe care Rusia le consideră ca făcând parte din propria sa sferă de influență.

 

Biden a declarat că lumea se confruntă cu cel mai mare risc de Armageddon nuclear

 

La 21 septembrie, Putin a avertizat Occidentul că nu blufează atunci când a spus că ar fi pregătit să folosească arme nucleare pentru a apăra Rusia împotriva a ceea ce a spus că este un "șantaj nuclear" din partea marilor puteri occidentale.

Președintele american Joe Biden a declarat că lumea se confruntă cu cel mai mare risc de Armageddon nuclear de la Criza rachetelor din Cuba din 1962. NATO urmează să organizeze săptămâna viitoare un exercițiu anual de pregătire nucleară numit "Steadfast Noon".

 

Rusia și SUA sunt cele mai mari puteri nucleare, controlând aproximativ 90% din focoasele nucleare din lume

 

Venediktov a declarat că apelul lui Zelenskiy pentru lovituri preventive împotriva Rusiei este periculos, avertizând că un război nuclear ar avea consecințe catastrofale pentru lume.

"Trebuie să ne amintim: un conflict nuclear va afecta absolut întreaga lume - nu doar Rusia și Occidentul colectiv, ci fiecare țară de pe această planetă", a declarat Venediktov. "Consecințele ar fi dezastruoase pentru întreaga omenire", conform Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel