Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un muncitor român a murit în Spania, în timp ce tăia un eucalipt. Arborele a căzut peste el
WhatsApp
Un muncitor român în vârstă de 49 de ani a murit sâmbătă în localitatea Pantón, Spania, în timp ce tăia arbori de eucalipt.
Foto: Unsplash

Bărbatul de naționalitate română ascuțea lanțul drujbei pe o cale ferată când copacul a căzut peste el. Incidentul a avut loc în jurul orei 10.00, în Lornís, în parohia Frontón.

Persoana decedată a fost lovită în plin de vârful unui copac care tocmai fusese tăiat de un coleg. Lovitura la cap i-a provocat moartea imediată.

La fel ca și celălalt muncitor care participa la tăiere în acel moment, victima accidentului de muncă locuia în satul A Estación, în comuna A Pobra do Brollón, tot în regiunea Monforte. În momentul sosirii lor în zona respectivă, ambii lucrau ca liber-profesioniști la tăierea lemnului și la defrișarea mărăcinișului în diferite părți ale zonei, în numele unor întreprinderi și al unor persoane fizice.

Cu această ocazie, ei au fost angajați de o fabrică de cherestea din Ferreira, capitala comunei Pantón.

 

O ambulanță a sosit imediat, însă medicii nu au putut salva viața românului



Accidentul fatal a avut loc într-o plantație de eucalipt situată la aproximativ trei sute de metri de cele mai apropiate case din satul Lornís. Aparent, persoana decedată se afla pe o potecă din apropierea locului de tăiere, ascuțind lanțul drujbei. În acel moment a fost lovit de unul dintre copaci.

Serviciile de urgență 112 au mobilizat o ambulanță imediat ce au fost alertate de incident, însă la sosire serviciile medicale nu au putut decât să declare decesul muncitorului.

Potrivit vecinilor lui Lornís, românul a fost lovit de vârful copacului în timp ce pregătea drujba pentru a continua lucrul. „Era încrezător și a crezut că nu l-a atins. Dacă era cu însoțitorul său nu i se întâmpla”, a comentat unul dintre cei care s-au apropiat de locul accidentului.

Tăierea se efectua într-o zonă din apropierea drumului LU-P-4103, care leagă orașul Ferreira de Pantón de rezervorul din Santo Estevo do Sil, conform presei străine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel