Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un lider pro-rus amenință Occidentul, dacă Ucraina încearcă să preia centrala nucleară Zaporojie: "Două rachete vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra"
WhatsApp
Un lider susținut de Kremlin a lansat cea mai recentă amenințare de anihilare din partea Rusiei. Acesta avertizează că Rusia va ataca Marea Britanie și SUA dacă Ucraina, susținută de Occident, va încerca să recucerească centrala electrică de la Zaporojie. 

Cel mai mare sit nuclear din Europa se află din martie pe teritoriul ocupat de Rusia, dar continuă să fie operat de tehnicieni ucraineni care lucrează sub oblăduirea trupelor lui Putin.

Kievul susține că comandantul rus responsabil a conectat-o cu explozibili și a amenințat că o va arunca în aer dacă Ucraina va încerca să o recupereze. 

Cele mai recente declarații de sabotaj ale Moscovei

 

Există, de asemenea, temeri că forțele lui Putin vor da vina pe un dezastru la uzină ca pretext de steag fals pentru a justifica o nouă escaladare a violențelor.

Postul de televiziune Rossiya 1, susținut de Kremlin, a difuzat aseară cele mai recente declarații de sabotaj ale Moscovei, ca răspuns la criză, după ce săptămâna trecută au avut loc noi explozii de artilerie pe care ambele părți le-au pus pe seama celeilalte.

Iury Kot, liderul mișcării ucrainene pro-ruse Parus, a afirmat că nu Putin, ci Kievul și Occidentul pun în pericol siguranța nucleară.

El a declarat: "Cu toții înțelegem foarte bine că [Ucraina și Occidentul] pun la cale o realitate fictivă. Noi avem de-a face cu realitatea. Trebuie să le spunem Ucrainei și țărilor care o susțin - Marea Britanie și America în primul rând... și să o spunem clar.

Dacă centrala nucleară din Zaporizhzhia este avariată și se produce un dezastru, două rachete vor lovi imediat centrele voastre de decizie. Una la Washington, cealaltă la Londra. Cele nucleare. Și asta e tot. Nu va mai fi nicio discuție'.

 

Șeful Centrului pentru Informații Politice respinge ipoteza

 

Declarația belicoasă a lui Kot a fost respinsă de colegul de discuții Aleksey Mukhin, șeful Centrului pentru Informații Politice, care a declarat: 'Acest lucru ar declanșa protocolul de distrugere reciprocă, așa că, sincer, m-aș abține să fac astfel de declarații'.

Putin s-a lăudat că noile sale rachete nucleare Sarmat [Satan-2] și Tsirkon sunt "de neoprit" de către apărarea occidentală. 

Propagandistul Igor Korotchenko - colonel în rezervă și redactor-șef al revistei rusești National Defence - a avertizat asupra unei ierni de tip nuclear chiar și fără un atac cu rachete, cauzată de penuria de gaz impusă Occidentului de Putin.

'Deci această lume este condamnată', a afirmat el.

'Milioane de europeni... sunt îngroziți de venirea iernii. Va fi ca o iarnă nucleară. O apocalipsă în fața ochilor noștri. Oprirea energiei, lipsa gazului, mardeiași pe străzi, bătăi de cap cu poliția și încercări disperate ale oamenilor de a supraviețui. Nu va fi mâncare, nu va fi electricitate și nici gaz. Și cel mai important lucru este că nu va exista nicio speranță', spune Igor conform Daily Mail.

 

'Acesta va fi ori pământ rusesc, ori pământ pârjolit'

 

Generalul-maior Valery Vasilyev, care comandă trupele rusești de protecție nucleară, biologică și chimică, ar fi informat Ucraina despre bombele de la Zaporoijie și a avertizat: 'Acesta va fi fie pământ rusesc, fie pământ pârjolit'.

De asemenea, Vasiliev le-a spus oamenilor săi că, chiar dacă li se dă 'cel mai dur ordin, trebuie să-l îndeplinim cu onoare', potrivit companiei de stat ucrainene de energie atomică Energoatom.

Aceasta vine după un weekend de explozii de artilerie la centrală, care au avariat liniile electrice, au scos din funcțiune senzorul și au rănit un muncitor. Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru aceste lovituri. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel