Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un expert în energie împărtășește trucul care vă va economisi sume importante la factură
WhatsApp
Un expert a dezvăluit un truc de încălzire care vă va reduce sute de euro din facturile casnice. De asemenea, va reduce emisiile de carbon, ceea ce este foarte util.
Un expert în energie împărtășește trucul care vă va economisi sume importante la factură / Foto: Unsplash

Având în vedere costul ridicat al vieții, oamenii din întreaga lume vor căuta modalități de a economisi la facturile de casă, iar acum un expert în energie a împărtășit un truc pentru radiator care vă vaajuta să salvați bani. Nu numai că va fi bun pentru portofelul dumneavoastră, dar va fi bun și pentru planetă - deoarece trucul vă va reduce în același timp amprenta de carbon.

Anul trecut, Marea Britanie a avut parte de cea mai călduroasă vară înregistrată vreodată, ceea ce a dus la 3.271 de decese în plus, iar experții cred că temperaturile în creștere sunt un rezultat direct al faptului că oamenii folosesc mai mulți combustibili fosili.

 

Cum puteți să vă reduceți facturile și emisiile

 

Acum, Katy King, director adjunct al departamentului de viitor durabil din cadrul firmei de inovare Nesta, a dezvăluit cum puteți să vă reduceți facturile și emisiile - și nu vă va costa niciun ban.

Katy a spus: "Ne concentrăm pe consumul de energie în gospodării, care este una dintre cele mai mari surse de emisii de dioxid de carbon din Marea Britanie - dacă puteți schimba consumul de energie în casă, aceasta este cea mai importantă.

Puteți să reduceți termostatul cu un grad - dacă treceți de la 19 grade la 18 grade, puteți economisi aproximativ 150 de lire sterline din factura medie de energie pe parcursul unui an.

Aceasta ar însemna 268 kg de carbon, echivalentul unui hamburger de vită de un sfert de kilogram pe zi, timp de cinci luni, ceea ce arată că încălzirea are un impact destul de mare asupra mediului.”

 

Secretul este să găsiți soluții pe care le „puteți seta și uita”

 

"Oamenii au tendința de a crede că anumite acțiuni sunt mai eficiente, cum ar fi stingerea luminilor - care de fapt economisesc aproximativ 25 de lire sterline pe an. Credem că dacă trebuie să faceți ceva în fiecare zi și dacă toată lumea trebuie să facă acest lucru, este puțin probabil să economisiți cele 25 de lire sterline, dar dacă schimbați capul de duș sau reduceți termostatul, este mai probabil să reușiți, deoarece puteți seta și uita.

"Puteți, de asemenea, să coborâți supapele de radiator, majoritatea oamenilor au o supapă cu unu la șase, sau unu la cinci, astfel încât să le puteți ridica și coborî.

"Este un fapt puțin cunoscut faptul că în jur de trei pe acel cadran înseamnă că încăperea este încălzită la 18-20 de grade, așa că, dacă îl puneți la șase, înseamnă că va continua să încălzească încăperea la 30 de grade - dacă îl reduceți, puteți economisi 70 de lire sterline pe an. Nu recomandăm zero, cel mai mic ar trebui să fie unu, altfel veți avea umezeală sau mucegai.”

"Ultimul lucru ar fi protecția împotriva curentului de aer, care este o gamă destul de largă de lucruri, dar dacă puteți bloca orice curent de aer este, evident, o modalitate foarte eficientă de a economisi bani - dacă adăugați un dispozitiv de excludere a curentului de aer din coșul de fum puteți economisi 90 de lire sterline pe an, dacă sigilați spațiile dintre plinte, puteți economisi 65 de lire sterline pe an."

 

Măsuri de economisire a energiei cu costuri reduse

 

Nesta a explicat că un boiler pe gaz obișnuit dintr-o locuință medie are același impact ca șapte zboruri Londra - New York pe an, astfel încât reducerea consumului de gaz poate împiedica o mare parte din emisiile de carbon să intre în atmosferă.

Experții de la Nesta, care se angajează să combată schimbările climatice, au comandat recent Cambridge Architectural Research să modeleze economiile care pot fi făcute gratuit, alături de măsuri de economisire a energiei cu costuri reduse.

Aceștia au descris acest lucru ca fiind un "triplu câștig", deoarece nu numai că ar reduce emisiile de carbon, dar oferă și securitate energetică și reduce facturile casnice.

Ei au constatat că o gospodărie tipică cu un boiler combinat poate economisi aproximativ 210 lire sterline pe an dacă se respectă sfaturile lor, iar gospodăriile cu sistem pot economisi aproximativ 100 de lire sterline pe an.

Ei au declarat că, dacă aceste măsuri ar fi adoptate în întreaga țară, Regatul Unit ar economisi 1 miliard de lire sterline pe an din costurile energetice.

Pentru a face această schimbare, tot ce trebuie să faceți este să reduceți temperatura centralei dumneavoastră.

 

Dacă 10 milioane de gospodării ar reduce temperatura de debit a boilerelor, s-ar putea elimina 1 miliard de lire sterline din facturile de energie din Marea Britanie

 

Un purtător de cuvânt a declarat: "Dacă 10 milioane de gospodării ar reduce temperatura de debit a boilerelor combi la 60°c sau mai puțin, acest lucru ar putea elimina 1 miliard de lire sterline din facturile de energie din Marea Britanie și ar economisi 1,7 milioane de tone de emisii de carbon - echivalentul a aproape șase milioane de persoane care iau un zbor transatlantic.

"Multe centrale combi ard mai mult gaz, generând mai multe emisii de carbon și costând gospodăriile mai mult decât este necesar. Oamenii ar putea economisi energie și bani pur și simplu asigurându-se că boilerul lor funcționează cât mai eficient posibil. Dar mulți oameni nu știu că pot schimba setările cazanului.

"O gospodărie medie ar putea economisi în prezent aproximativ 112 lire sterline pe an la factura de încălzire dacă ar reduce temperatura de debit a boilerului.

"Încălzirea locuințelor cu combustibili fosili reprezintă 15% din emisiile de carbon din Marea Britanie. Prin urmare, prin utilizarea mai eficientă a energiei, putem reduce emisiile de dioxid de carbon și, în același timp, putem economisi bani pe facturile de încălzire”, conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel