Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un executiv rus legat de gigantul energetic Gazprom al lui Putin a fost găsit împușcat mortal în piscina sa
WhatsApp
Cea mai recentă moarte misterioasă a magnaților țării. Un executiv rus legat de gigantul energetic Gazprom al lui Putin a fost găsit împușcat mortal în piscina sa.
Un băiat de 11 ani, a ajuns în stare critică la spital, după ce a fost lovit de o mașină de poliției în timp ce traversa strada / Foto: Unsplash

Un om de afaceri rus multimilionar a fost împușcat mortal în conacul său, și avea legături cu gigantul energetic Gazprom care a murit în ultimele luni.

Iuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, șeful unei companii de logistică care deținea contracte profitabile cu Gazprom în Arctica, a fost găsit mort în locuința sa dintr-o suburbie ultra-bogată din Sankt Petersburg, luni, în jurul orei 14.00, conform Daily Mail.

 

Voronov a fost găsit plutind în piscină cu o rană de glonț în cap

 

Voronov a fost găsit plutind în piscină cu o rană de glonț în cap, cu un pistol Grand Power în apropiere și mai multe cartușe uzate pe fundul piscinei. 

El este cel puțin al șaselea om de afaceri rus bogat care moare în circumstanțe misterioase de la începutul anului, mulți dintre ei având legături cu Gazprom, iar doi dintre ei au murit în aceeași suburbie a Sankt Petersburgului ca și Voronov.

Comitetul rus de anchetă investighează moartea lui Voronov, pe care o atribuie în prezent unei "dispute cu partenerii de afaceri".

Soția sa le-ar fi spus anchetatorilor că Voronov credea că a fost înșelat cu "o mulțime de bani" de către antreprenori și parteneri "dezonoranți".

 

Anchetatorii cred că omorurile ar fi fost înscenate pentru a părea sinucideri

 

Dar o serie de decese la alte conace din apropierea Sankt Petersburgului au dus la zvonuri că omorurile ar fi fost înscenate pentru a părea sinucideri.

Alexander Tyulakov, în vârstă de 61 de ani, un înalt funcționar financiar și de securitate al Gazprom, a fost găsit spânzurat în casa sa din exclusivistul cartier Leninsky de către o amantă în februarie.

Anchetatorii au declarat că acesta s-a sinucis, dar rapoartele locale au afirmat că trupul său prezenta urme de bătaie - sugerând că spânzurarea a fost înscenată.

Cu trei săptămâni mai devreme, în același complex rezidențial, Leonid Shulman, în vârstă de 60 de ani, a fost găsit înjunghiat mortal în baia sa.

Shulman era șeful departamentului de transport al Gazprom Invest, o filială a gigantului energetic care se ocupă de proiectele sale de investiții. 

Miliardarul Alexander Subbotin, în vârstă de 43 de ani, fost director executiv la gigantul energetic Lukoil, a fost, de asemenea, găsit mort în luna mai, după ce "a urmat sfaturi de la șamani".

Una dintre teorii este că a fost otrăvit cu venin de broască care a declanșat un atac de cord.

 

Un fost oficial al Kremlinului, pare să se fi sinucis după ce și-a ucis soția Yelena

 

În aprilie, bogătașul Vladislav Avayev, 51 de ani, un fost oficial al Kremlinului, pare să se fi sinucis după ce și-a ucis soția Yelena, 47 de ani, și fiica, 13 ani.

El avea legături la nivel înalt cu principala instituție financiară rusă Gazprombank.

Prietenii au contestat informațiile potrivit cărora ar fi fost gelos după ce soția sa a recunoscut că era însărcinată cu șoferul lor.

Se susține că avea acces la secretele financiare ale elitei de la Kremlin.

Câteva zile mai târziu, multimilionarul Serghei Protosenya, în vârstă de 55 de ani, a fost găsit spânzurat în Spania, după ce, în mod evident, și-a ucis cu un topor soția Natalia, în vârstă de 53 de ani, și fiica lor adolescentă, Maria.

El a fost fost vicepreședinte al Novatek, o companie de asemenea strâns legată de Kremlin.

 

Ca și în cazurile celorlalți, se sugerează că ar fi putut fi vorba de un asasinat făcut să pară o crimă și o sinucidere

 

Săptămâna trecută, un multimilionar din domeniul telefoniei mobile și soția sa au fost găsiți înjunghiați mortal într-un alt caz care a ridicat semne de întrebare.

Evgheni Palant, în vârstă de 47 de ani, și soția sa Olga, în vârstă de 50 de ani, ambii de origine ucraineană, au fost găsiți cu multiple răni de cuțit de către fiica lor Polina, în vârstă de 20 de ani.

Informarea imediată a presei a susținut că femeia și-a luat viața într-o criză de gelozie după ce Palant a spus că o părăsește. Totuși, acest lucru a fost puternic contestat de cel mai bun prieten al cuplului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel