Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un borcan cu gem din cămară te salvează când musafirii bat la ușă. Rețetă din caietul bunicii
WhatsApp
Fiecare bunică avea propria sa rețetă și fiecare nepot spunea că a lui era cea mai bună. 
Un borcan cu gem din cămară te salvează când musafirii bat la ușă. Rețetă din caietul bunicii. Sursa foto: freepik.com

Tarta cu gem este unul dintre deserturile clasice ale bunicii.  Vă prezentăm, așadar, o rețetă minunată, pe care o puteți pregăti chiar cu gemul din cămară. Timp de preparare - 40 minute, porții - 10 persoane, dificultate - ușoară, calorii - 307.

 

Ingrediente:

300 de grame de făină,

150 de grame de zahăr,

100 grame de unt rece,

1 ou,

1 gălbenuș de ou,

1 linguriță de praf de copt,

praf de sare,

1 borcan de gem cu aroma ta preferată.

 

Prepararea, pas cu pas

 

Într-un castron mare, amestecați făina, împreună cu praful de copt, zahărul și sarea. Adăugați, apoi, untul moale în bucăți mici și lucrați totul cu vârful degetelor, până obțineți un amestec nisipos.

Faceți un bol în centrul amestecului și  adăugați oul și gălbenușul. Frământați totul până obțineți un aluat moale, dar nu lipicios.

Chec pufos cu ciocolată, cu doar trei linguri de făină. Rețeta care face senzație pe Instagram. Încearcă-l și tu nu vei regreta!

Luați aluatul, formați o minge și înfășurați-o în folie alimentară. Se lasă la frigider pentru cel puțin jumătate de oră. După ce timpul a trecut,  împărțiți alatul în două.

Întindeți o foaie de aluat pe care o veți așeza pe o tavă  rotundă, cu diametrul de 24 cm și marginea de 3 cm de copt, care a fost în prealabil tapetată cu hârtie de pergament.  Acoperiți bine și marginile tăvii cu foaie de aluat.

Tăiați aluatul care depășește marginea tăvii și adăugați-l la partea lăsată deoparte. Înțepați baza tartei cu o furculiță și întindeți peste ea gemul, care trebuie distribuit uniform.

Rețeta ușoară de maioneză care te va da pe spate. Orice gospodină trebuie să o știe. Va fi gata imediat!

Întindeți a doua parte de aluat și tăiați fâșii de aproximativ 2 cm lățime, cu tăietorul zimțat sau cu un cuțit. Folosiți aceste fâșii de aluat pentru a forma un grătar pe suprafața gemului.

Coaceți tarta cu gem într-un cuptor cu convecție, timp de 30 de minute, la 180° C. Odată ce suprafața devine aurie, tarta se scoate din cuptor și se lasă să se răcească, înainte de a o scoate din tavă.

 

Tartă cu gem mai sfărâmicioasă

 

Dacă doriți o tartă mai sfărâmicioasă, scoateți 50 de grame de făina din dozele indicate și adăugați 30 de grame de amidon de porumb; reduceți zaharul la 100 de grame și măriți cantitatea de unt cu 20 de grame. Amidonul de porumb se adaugă, împreună cu făina și zahărul, la începutul procesului.

Pentru o tartă mai aromată puteți adăuga coaja rasă a unei jumătăți de lămâie, un strop de esență de  vanilie, plus o lingura de lichior în aluat. Poftă bună!

Vezi și:

 

Raffaello de casă, o versiune inedită și aromată. Rețeta simplă și rapidă cu un ingredient secret aflat de la gospodine

 

Probabil că toți oamenii iubesc aceste dulciuri. Astăzi vă oferim o versiune de bomboane Raffaello de casă făcute dintr-un ingredient secret: batoane de porumb. Se mai pune lapte condensat, nucă de cocos și arahide. Să gătim!

Raffaello de casă - Ingrediente

- batoane de porumb  - 60 de grame

- lapte condensat - 5-6 linguri

- unt înmuiat - 0,5 linguriță

- fulgi de cocos - 100 de grame

- arahide.

 

Raffaello de casă - Mod de preparare

 

Măcinați fin batoanele de porumb extrudant printr-o mașină de tocat carne. Adăugați 5-6 linguri de lapte condensat și o jumătate de linguriță de unt moale.

Se amestecă toate ingredientele într-o masă omogenă. Puneți la frigider pentru o oră, apoi aluatul se va ține împreună și se vor forma mai ușor bomboanele. Între timp, în timp ce aluatul se întărește, trebuie să prăjiți arahidele, să le răciți și să îndepărtați coaja.

Raffaello cu dovleac și nucă de cocos: o delicatesă cu adevărat ușoară. Desertul va dispărea de pe masă într-o clipă

După o oră, scoateți aluatul din frigider. Cu ajutorul unei lingurițe, strângeți aluatul, formați o bilă, în mijlocul căreia se pun alunele.

Se rulează în fulgi de cocos apoi le punem la frigider. Scoateți cu cinci minute înainte de servire. Bucură-te de masa ta! Poftă bună!

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 

   
https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 

    
https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel