Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bebeluş de 2 luni a decedat din cauze asociate cu COVID-19
WhatsApp
 Un bebeluș de 2 luni din Alba, născut prematur, a murit din cauze asociate COVID.

Ministerul Sănătăţii a informat vineri că, în ultimele 24 de ore, au fost raportate 23 de decese în rândul pacienţilor cu COVID, printre care şi un bebeluş în vârstă de 2 luni.

Potrivit MS, sugarul avea 2 luni şi a fost născut prematur în judeţul Alba.

 

Un număr de 2.339 de persoane cu COVID-19 sunt internate în unităţile sanitare de profil,

 

Numărul de internări noi este cu 89 mai puţine faţă de ziua anterioară, a informat, vineri, Ministerul Sănătăţii.

La ATI sunt trataţi 191 pacienţi, dintre care 163 sunt nevaccinaţi anti-COVID-19, conform Agerpres.

Din totalul pacienţilor internaţi, 303 sunt minori, 298 fiind internaţi în secţii, cu cinci mai puţini faţă de ziua anterioară, şi cinci la ATI, cu unul mai mult faţă de ziua precedentă.

Dintre cele decese, unul a fost înregistrat la categoria de vârstă 0-9 ani (un bebeluş de 2 luni), 13 la categoria de vârstă 70-79 de ani şi 9 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 19 dintre pacienţii decedaţi prezentau comorbidităţi şi 6 erau vaccinaţi anti-COVID. De la începutul pandemiei şi până în prezent, 66.751 persoane diagnosticate cu COVID-19 au decedat în România.

 

Statele UE, îndemnate să vaccineze din timp populația împotriva COVID

 

Statele UE sunt îndemnate să vaccineze din timp populația împotriva COVID, pentru a combate infecțiile de iarnă. 2.300 de europeni mor încă săptămânal din cauza COVID și un nou val de infecții este așteptat în toamnă și iarnă.

Țările UE ar trebui să înceapă de pe acum să ofere vaccinuri de rapel COVID populației lor pentru a limita un nou val de infecții așteptat în această toamnă și iarnă, a declarat executivul blocului, într-un document consultat vineri de Reuters.

Comisia Europeană, cu sediul la Bruxelles, a declarat că peste 2.300 de persoane încă mor din cauza COVID în Uniune în fiecare săptămână, în timp ce alte consecințe negative ale bolii asupra sănătății includ simptome de lungă durată și probleme mentale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel