Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un bărbat a supraviețuit unui zbor de zece ore, ascuns în trenul de aterizare al unui avion
WhatsApp
Un bărbat se poate considera extrem de norocos după ce a supraviețuit unui zbor în trenul de aterizare al unui avion, pe o cursă de zece ore din Africa spre Olanda. 
Foto: Pixabay

Un bărbat a supraviețuit unui zbor de zece ore ascuns în trenul de aterizare al unui avion. Descoperirea a fost făcută la Amsterdam, scrie corriere.it. Pasagerul ”clandestin” a plecat din Africa într-un Boeing 747 care a decolat din Johannesburg. 

Avionul Boeing 747 în care s-a ascuns migrantul

 

Un bărbat a reușit să supraviețuiască unui zbor de cel puțin zece ore din Africa spre Olanda ascunzându-se în compartimentul trenului de aterizare al unui avion de marfă la o temperatură de minus 60 de grade. Aeronava, un Boeing 747 al diviziei italiene Cargolux, a plecat din Johannesburg, Africa de Sud, apoi a făcut o escală în Nairobi, Kenya, apoi a aterizat la Amsterdam în dimineața următoare. Vârsta și naționalitatea nu au fost furnizate de poliția olandeză, dar migrantul a fost dus la spital și se spune că se află „în stare stabilă”, putând rezista astfel la temperaturile înghețate și lipsa de oxigen la altitudini mari .

De unde ”s-a îmbarcat” pasagerul

 

Nu este clar dacă bărbatul s-a îmbarcat ilegal în Johannesburg sau în Nairobi. „Individul a fost găsit în viață în secțiunea roții din față a avionului”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției militare olandeze Joanna Helmonds, adăugând că „este extraordinar că este încă în viață”. Compania specializată în transport de marfă, Cargolux, confirmă și ea povestea, precizând că avionul aparține Cargolux Italia.

Condițiile dificile în aer

 

În timpul zborului, explică experții, temperaturile pot ajunge până la minus 65 de grade Celsius, ceea ce ar provoca hipotermie. Odată ce ai depășit 5.500 de metri, organismul tău începe să nu mai aibă suficient oxigen. Încă 1.200 de metri mai sus și persoana și-ar pierde cunoștința. La altitudinea atinsă de Boeing 747 în ambele zboruri, oamenii ar avea nevoie de oxigen artificial pentru a compensa lipsa acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel