Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un băiețel de 12 ani a descoperit o comoară în timp ce săpa în joacă, în grădina unei școli 
WhatsApp
Un copil în vârstă de nouă ani a făcut o descoperire impresionantă în timp ce se juca la un after-school în landul german Bremen.
„Foarte mulți muncitori, aduși aici ca mai apoi să-i înrobească”. Români, exploatați de conaționali pe câmpurile din Portugalia

Departamentul pentru arheologie din regiune a raportat că băiețelul, numit Bjarne, a găsit întâmplător o monedă romană veche de 1.800 de ani. Moneda este un dinar roman din argint, datând din perioada împăratului Marcus Aurelius (161-180 e.n.). Această descoperire rară a avut loc vara trecută și a fost prezentată publicului în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri.

Doar alte două monede din aceeași perioadă se mai găsesc în Bremen

 

Arheologul responsabil pentru regiunea Bremen, Uta Halle, a subliniat importanța acestei monede speciale pentru istoria locală. Ea a menționat că în Bremen mai există doar alte două piese similare, făcând din această descoperire o adăugare semnificativă la patrimoniul arheologic al orașului. De asemenea, Halle a explicat că moneda a fost găsită într-o zonă care nu a făcut parte din teritoriul Imperiului Roman, suggerând că moneda ar fi putut fi fie tranzacționată de către un mercenar roman, fie ar fi putut fi un suvenir de călătorie.

Arheologul a subliniat faptul că descoperirea este excepțională și din cauza faptului că astăzi este mai puțin comun ca copiii să aibă ocazia să sape în pământ, așa cum se întâmpla în trecut. Uta Halle a adăugat că moneda va fi discutată cu familia băiatului și că există dorința ca ea să fie expusă în viitor în cadrul Muzeului de Artă și Istorie Culturală din Bremen. Această monedă aduce cu sine o fărâmă din istoria romană și reprezintă o legătură fascinantă cu trecutul îndepărtat al regiunii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
pixel