Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un antreprenor român vorbește despre planul care poate aduce diaspora înapoi în țară: „Uitați că vin două milioane de români acasă“
WhatsApp
Vlad Iftime, antreprenor și CEO al Vestra Industry, își propune să atragă înapoi în țară aproximativ două milioane de români care lucrează în străinătate. Acesta a lansat ideea ca fiecare antreprenor să convingă doi români să revină acasă.
Sute de români, blocaţi pe Aeroportul Otopeni. Mai multe curse au fost amânate

Vlad Iftime, antreprenor cu peste 100 de angajați, propune un plan pentru a aduce în România aproximativ două milioane de români care lucrează în străinătate.

"Fiecare antreprenor să convingă doi români să vină acasă, asta mi se pare o idee foarte bună, ori 1.000.000 de antreprenori, uitați că vin două milioane de români acasă. Eu zic că conving doi", a afirmat Iftime la podcastul Hacking Work, citat de Adevărul.

CEO al Vestra Industry și fondator al Haita Land, Iftime evidențiază că diferențele salariale între țară și străinătate nu mai sunt semnificative.

Acum 10 ani de zile, diferența de salariu era mare, că aveau aici 500 de euro și acolo 1.300, cu cazare plătită. Era foarte mare diferența. Ori acum nu este așa, că acum un muncitor are 1000, 1000 și ceva de euro, dar în schimb stai acasă, stai în casă ta, ai copiii tăi, ai părinții, prieteni, stai în mediul tău, stai în viața ta”, afirmă antreprenorul.  

Absolvent de Inginerie energetică la Universitatea Politehnică din București și antreprenor în domeniul utilităților publice și automatizărilor industriale, Iftime argumentează că, în prezent, diferența de salariu nu mai justifică sacrificiul de a trăi separat de familie și prieteni. "Acum un muncitor are 1000, 1000 și ceva de euro, dar în schimb stai acasă, stai în casă ta, ai copiii tăi, ai părinții, prieteni, stai în mediul tău, stai în viața ta",spune afaceristul român. „Ce curaj are un copil sau doi copii când tatăl e lângă ei acasă, aici, în țară, și ce curaj are cât îl vede odată la câțiva ani și se duce în viață mai departe”, afirmă antreprenorul de 37 de ani și tatăl a două fetițe.

Despre nivelul companiilor românești față de cele din Germania, acesta spune că, tehnologic, suntem la fel sau chiar puțin peste, având însă prețuri din România, ceea ce ar conferi un avantaj competitiv enorm.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel