Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un adolescent a murit după ce a mâncat cel mai picant chips din lume. Provocarea a acaparat mii de copii
WhatsApp
Un adolescent din SUA a murit după ce a participat la o provocare pe rețelele de socializare care implică consumul unui chips tortilla extrem de picant.
Un adolescent a murit după ce a mâncat cel mai picant chips din lume. Provocarea a acaparat mii de copii / Foto: Captura Youtube

Conform rezultatelor autopsiei, moartea sa a fost cauzată de consumul unei cantități mari de capsaicină, componenta activă din ardeii iuți, combinată cu un defect cardiac congenital, conform presei străine.

Harris Wolobah, un elev de clasa a 10-a din Worcester, a murit pe 1 septembrie 2023, după ce a consumat un chips Paqui ca parte a provocării "One Chip Challenge" lansată de producător.

"Am fost și rămânem profund întristați de moartea lui Harris Wolobah și transmitem condoleanțe familiei și prietenilor săi", a declarat Paqui, o filială a Hershey Co., într-un comunicat. Familia lui Harris nu a putut fi contactată pentru comentarii.

Biroul șefului medicului legist a stabilit că Harris a suferit un stop cardio-respirator din cauza ingerării unei substanțe alimentare cu o concentrație mare de capsaicină. Autopsia a mai relevat că Harris avea cardiomegalie (o inimă mărită) și un defect congenital cunoscut sub numele de punte miocardică a arterei coronare descendente anterioare stângi.

 

Chipsul poate fi periculos și pentru oamenii sănătoși

 

Deși Harris avea un defect cardiac care l-a făcut mai vulnerabil, și persoane fără astfel de condiții pot suferi probleme grave în urma consumului excesiv de capsaicină.

Cauza morții lui Harris a fost stabilită pe 27 februarie, iar certificatul de deces a fost eliberat pe 5 martie. Biroul Executiv de Siguranță Publică și Securitate din Massachusetts a publicat doar cauza și modul de deces, fără un raport complet, deoarece nu face parte din dosarul public.

Chipsul Paqui, vândut individual pentru aproximativ 10 dolari, vine învelit în folie de aluminiu într-o cutie în formă de sicriu, cu avertismentul că este destinat exclusiv adulților și trebuie ținut departe de copii. Cu toate acestea, provocarea a fost popularizată de postările pe rețelele de socializare, iar copiii au avut acces ușor la chipsuri, ducând la numeroase cazuri de îmbolnăvire în întreaga țară.

În septembrie 2023, Paqui a decis să retragă voluntar produsul de pe rafturi și să întrerupă provocarea "One Chip Challenge", citând creșterea numărului de incidente în rândul adolescenților care ignorau avertismentele de pe ambalaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel